Szekeres Viktor

Hétvégén egész Magyarország Harry Pottert nézett

Amerikához hasonlóan mi sem bírtunk magunkkal és az egész ország bevette a hazai mozitermeket, itta a kólát, marokszámra ette a kukoricát, és közben HP6-ot nézett. A szerencsés kiválasztottak a nyitójelenetet ráadásul 3D-ben élvezhették.

Mindez természetesen a bevételekben is megmutatkozott, főleg, hogy a héten egyetlen hazai premier volt, a Harry Potter és a Félvér herceg, mely már most látható, hogy a Jégkorszak 3. egyetlen kihívója lehet az év végi koronáért vívott címért, hacsak nem jön valami előre nem látható meglepetésfilm.

A siker azt jelenti pontosan, hogy a premierhét első hétvégéjén Budapesten 88073-an 107 millió forintot fizettek ki, hogy az első napok egyikén láthassák a varázslótanonc kalandjait és, ha ehhez még hozzávesszük a vidéken jegyet vásárló 79 ezer nézőt (akik összesen 80 milliót költöttek), akkor nincs mit csodálkozni azon, hogy a HP6 a hazai hétvégi toplisták élén debütált a Jégkorszak 3. előtt, mely hazai bevételei már az 550 millión is túl vannak, mely összegből 315 milliót budapesti mozilátogatók perkáltak le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RixosWalerius #24
    Jó, nem a szó szoros értelmében mondták... Am. én meg valóban néztem, a családom is, és a közeli ismerőseim is! (legtöbb a hétvégén)
  • winnie #23
    "Nekem az is borzalmasan kiábrándító, hogy az első részekben még a főszereplők aranyos gyerekek voltak, de ma már nem lehet "eladni" őket gyerekeknek, erősen túlkorosak a szerepeikben! "

    hogy lennének túlkorosak? a könyvben is telik az idő. az első rész aranyos gyerekei a 6-7. részben szexéhes tinik. nem hiszem, hogy nagy újdonság, hogy a színészek a karakterekkel nőttek. (oké, nem volt minden évben HP-film, de csak 2-3 év a difi)
  • redfish #22
    88073 néző (Bp.) + 79000 néző (vidék) = 167073 néző Mo-on...
    Ez EGÉSZ MAGYARORSZÁG???

    Amúgy én sem néztem Harry Pottert, a családom sem (sem a hétvégén, sem azóta!).
    Közeli ismerőseim sem...

    Pontosabb lett volna azt írni, hogy "sokan néztek Harry Pottert", de ez az "egész Magyarország Harry Pottert nézett" cím elég nevetséges!

    Nem tudom, ki hogy van vele, de én az első Harry Potter könyveknél még rajongó voltam, tetszett még a 3. könyv is, de a 4. könyvet már elég nehezen olvastam el...
    Az 5. könyvnél már úgy voltam, hogy untam, 6. és 7. el sem olvastam, mert sz@r!
    (Kár volt Rowlingnak 7 kötetre széthúzni ezt a történetet, annyira azért nem érdekes, vagy már belőle fogyott ki az ötlet?)

    De látom, nem csak mi vagyunk így vele, hanem más is ugyanezt írja...

    Nekem az is borzalmasan kiábrándító, hogy az első részekben még a főszereplők aranyos gyerekek voltak, de ma már nem lehet "eladni" őket gyerekeknek, erősen túlkorosak a szerepeikben!
  • tommckay #21
    Csak azért jelentkeztem be, hogy leírjam: Pont lesz@rom!!!!!
    Am szerintem a HP filmek a 3. rész óta borzalmasak, nekem csak az első két rész jött be azok még hűek voltak a könyvhöz és nem volt ilyen borzalmas színvilág még.
  • god25 #20
    Csak azért jelentkeztem be, hogy leírjam: Pont lesz@rom a Helikoptert!!!!!!!!
  • Beyond silence #19
    Hát azért nem egész Magyarország... a többiek letöltötték vagy egyszerűen fosnak a HP-re... :D
  • kalapos01 #18
    Nem nagy dolog, a TF2-t mindenki fikázza, valóban pocsék film. De hogy jön ez ide?
  • mcgrape #17
    Nyilván csontig fog benyalni , mivel a TF2-öt lefikázta, igy van ez mindig
  • clx457 #16
    Kíváncsi leszek Viktor milyen kritikát fog írni róla:)
  • clx457 #15
    Sok kritikát olvastam és a 16-17 éven felüliek (mint én is) szerint is szar.Az viszont érdekes hogy a barlangos rész sokaknak tetszett.Ettől függetlenül egy szinte semmiről nem szóló nyálas esemény nélküli film.Érzelmi szálak amik egy hsm-hez hasonlíthatók az szinte valami borzalom volt.