Ötvös Tibor

Brüno bevette Amerikát

Sacha Baron Cohen megint bevette Amerikát. Borat után most az osztrák meleg divatguru, Brüno is sikerrel kezdett a tengerentúlon és ezzel három hét után megfosztotta a Transformers folytatását a koronától.

Brüno 30,4 millió dollárral kezdett, ami közel 4 millióval több mint a kazah Borat premierje volt anno. Sajnos a készítési költségeket nem ismerjük, de mivel a vígjáték mellőz mindenféle speciális effektet így az olyan 25-30 millióra tehető maximum. Vagyis a Brüno hamarosan nullszaldós lesz, de a végösszeget nem igazán lehet megjósolni.


Harry Potter és a Félvér herceg

Végül csak sikerült megelőznie a Jégkorszak harmadik részének a robotokat, ám az tény, hogy a Fox nem tapsikolhat örömében. Jelen állás szerint ugyanis a Dinók hajnala maximum az első rész bevételeit érheti el, a második epizód 651 milliós összbevétele elérhetetlen messzeségben van. Mondjuk a 312 milliós eddigi bevétel is négyszeres megtérülés, szóval jöhet a negyedik rész.

A Transformers: A bukottak bosszúja jelenleg minden idők 33. legjövedelmezőbb filmje a maga 602 milliós bevételével, ám az első rész utoléréséhez hiányzik még egy százas. De valószínű gond nélkül meg lesz az is, szóval itt is folytatásra számíthatunk. Érdemes még kitérni a Másnaposok pazar eredményére. Miközben mindösszesen 30 millióba került a cucc, addig csak Amerikában 222,4 milliót hozott eddig. És még mindig képes a heti 20-25 milliós bevételekre.

A héten minden Harry Potterről szól majd, hiszen végre megérezik a Félvér herceg a mozikba. Szerencsére hazánkban is elérkezik az IMAX verzió, szóval a sok unalmas természetfilm után végre egy igazi filmélménnyel gazdagodhatunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #11
    az nem elég?:) ha párosítod a nagy vásznat a speciális kamerák által felvett képpel, akkor el fog állni a lélegzeted. ld, ugye a legalapabb imax-filmet, az everest-et, ami majdnem 100M-t hozott anno amerikában. és ami nem 3d. (mindig jó látni az ilyen emberi teljesítményeket megmutató doksikat és fura belegondolni, hogy az mind szép és jó, hogy hősiesen másznak ezek az emberek, de az operatőrről, aki viszi az imax cuccot, senki nem beszél:)

    (a technikát a Wikitől kérdezd, én azt sem tudom, mi az a 70mm-s film.)
  • Vogel #10
    Továbbra sem értem, hogy akkor mit tud az IMAX a nagy képernyőn kívül?:)
  • xNoodlex #9
    Milyen szép kis gollamok másznak ki a vízből másfél perc környékén. :)
  • winnie #8
    pontosan tudom, hogy mire utalt. a 3d-re. továbbra is kivont karddal küzdök a tévhit ellen, miszerint imax=3d
  • Loverman #7
    "Szerencsére hazánkban is elérkezik az IMAX verzió, szóval a sok unalmas természetfilm után végre egy igazi filmélménnyel gazdagodhatunk."

    Amúgy nemtom hogy sikerült ezt a mondatot félreértelmezni..
  • Loverman #6
    nem érted mire utalt, de mind1. miért is értenéd :D
  • Barakukk #5
    "Brüno 30,4 millió dollárral kezdett, ami közel 4 millióval több mint a kazah Borat premierje volt anno" - de azt hozzá kell tenni, hogy a Borat csupán 800 moziban kezdett, míg a Brüno majdnem 2000 mozival több helyen hozott alig többet. A végösszeg bőven a Borat alatt lesz.
  • winnie #4
    miben fárad el a szemed? nagy a vászon. és aztán?
  • kandeláber #3
    "ám az tény, hogy a Fox nem tapsikolhat örömében. Jelen állás szerint ugyanis a Dinók hajnala maximum az első rész bevételeit érheti el, a második epizód 651 milliós összbevétele elérhetetlen messzeségben van. Mondjuk a 312 milliós eddigi bevétel is négyszeres megtérülés, szóval jöhet a negyedik rész."

    Nem tudom, miért kell temetni ezt a filmet. 13 nap után 123,3 milliónál van az észak-amerikai bevétel, a 2. részé 13 nap után 123,5 millió volt, a különbség elhanyagolható (az első pedig 95 millió). A 3 rész összbevétele 445 millió eddig, az első részé a pályafutása során volt összesen 383 millió, a másodiké pedig 651. Japánban, Dél-Koreában és Olaszországban pedig még csak ezután fogják bemutatni.
  • lama king19 #2
    1ébként nem értem h miért kell IMAX-re csinálni ilyen 2órás filmeket. én 1 dokumentumfilmet néztem + 40 perces volt kb. és a szemem a végén már elfáradt, fájt. én tuti h nem nézném + HP 6-ot IMAXbe mert 2 óra alatt lerohadna a szemem. :)