Szekeres Viktor

Itthon is gyengén szerepel Johnny Depp

A sztárszereposztás és a 100 milliós költségvetés ellenére Amerikában meglehetősen visszafogottan szerepel Michael Mann gengszterfilmje, a Közellenségek, mely eddig 82 millió dollárt termelt, de ezzel is túlszárnyalta a rendező előző filmjének, a Miami Vice-nak a teljesítményét.

Világszerte azonban még a 25 milliót sem éri el a Közellenségek bevétele, s mi is a világtrend szerint váltottunk jegyet a filmre, mely első hétvégéjén Budapesten csak 11949 nézőt késztetett jegyvásárlásra, vidéken pedig 3610-en nézték meg a filmet. Ez a nemsokára 400 ezer nézőnél járó Jégkorszak 3. mögött csak a második helyre volt elég a jegyeladási listán.


A hét másik premierje, az év eddigi legjobb filmje, az Adventureland - Kalandpark Budapesten a csalódást keltő 11. helyen nyitott (vidéken sem került 10 közé) 1128 nézővel. Mindkét film, a Közellenségek és az Adventureland - Kalandpark meglehetősen gyenge kihasználtság mellett fut a mozikban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tenkenorman #21
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1241823905
    Korábban nyitott topikom.
  • sandor8206 #20
    látom más fel tudja fogni, hogy mit mondok, de te nem! Így sztem veled van a baj és neked kellene gyógyszert szedned
  • sandor8206 #19
    pontosan!
  • winnie #18
    fogadatlan prókátorként: nem hiszem, hogy 1. arra gondolt, hogy noname-ek, mert tehetségtelenek. inkább arra, hogy egy bale-re senki nem fog moziba menni. denzelre, cruise-ra, bullock-ra megy az ember, bale-re (még) nem. 2. azt sem hiszem, hogy az ember forgatókönyv vagy még inkább fényképezés miatt ne menne el valamire, főleg, hogy az csak utólag derül ki.

    ez a gondja, szó se róla, bale pedig valóban pörgős, de az évi 2 film nem túlfoglalkoztatás:)
  • Blasta #17
    Látom megint elgurultak a tablettáid.

    Magyarázd már be, hogy Johnny Depp, Christian Bale és Marion Cottilard NONAME szinészek.
    Depp már vagy 20 éve a pályán van, ráadásul nem is akármilyen pályán, Bale jelenleg a legpörgősebb, legfoglalkoztatottabb színész, Cottilard meg ugy oscar díjazott.

    Ha ők nem játszanának a Public Enemies-ben, még 25 millát sem szedett volna össze ilyen forgatókönyvvel és fényképezéssel. Mert ez a gondja neki.
  • cateran #16
    Persze no offense,csak ajánlás....(kiemelném a "Jah..nyilvan nem volt elegge feltuno jelenseg.."-ból a "nyilván nem volt" részt:D Mikor a kritikusok ÉS a nézők is imádták...ja és azért emlitettem ezt,mert ez nem túl régi és igencsak ismert film tőle:)
    Az Equilibrium meg akkora rétegfilm,hogy ihaj (Gun Kata FTW:D
    ) American Psycho és a The Machinistot emlithetjük még,mint "nem túl régi"filmeket:) (A Nap Birodalma van vagy 200 éves:D))
  • sandor8206 #15
    noname persze csak túlzás, de pl: Bale még nem húzónév még amcsiban sem, nemhogy magyarban, sőt simán fogadni mernék rá, ha ugrik a Betmen szerep neki, ugranak a nagy költségvetésű filmek is. Elég gyéren teljesítenek a filmjei mozipénztáraknál (betment kivéve)
    + ha már lett említve a karib-tenger kalózai, na arra is mernék fogadni, hogy aki látta a fele se tudja hogy az Depp volt + sztem nem is érdekli. Átlagnéző szemével nézzétek a dolgokat! Depp-nél és Bale-nél karib és betmen kívül a többi filmjei inkább rétegfilmek
    A nem Nonamek akik több éve sztárok, franchise-ok fortak össze velük stb. T.Hanks, B. Willis, Mel. Gibson, Tom Cruise, B. Pitt stb. ezeket ismeri az átlag néző
  • cateran #14
    Már csak az érdekelne,hogy miért nekem irod? Nwm tünt fel mire volt "válasz" a kommentem? Write onlyban vagy? Vagy esetleg nem esett le,hogy ironizálok? Olvasd már el kik irogatták,hogy nonamek ezek a szinészek...
  • steevo7 #13
    Hát barátom kicsit el vagy tévedve. :D Johnny Depp egyáltalán nem volt noname a Karib tenger kalózai c. filmig, hiszen megannyi érdekes filmben szerepelt. Esetleg az emlékezőképességed szab határt annak, hogy belásd, mert esetleg régen láttál olyan filmet, amiben jót alakított. Ott van például az Ollókezű Edward ami 1990-ben egész jó film volt tőle. Na jó, azért megosztotta az ismerőseimet. De azért sok olyan idősebb (40-50 éves korosztály) ismerősöm, rokonom van akinek szintén tetszett, pedig tök más az felfogásunk és életszemléletünk. Aztán ott van még egy jó kis maffiás film tőle, a Donnie Brasco. Majd jött a félelem és reszketés Las Vegas-ban. Szóval azért nem tehetségtelen, ismeretlen fazon. Christian Bale első nagy filmje a Nap birodalma volt. Jó aláírom, hogy akkor még nagyon fiatal volt, de a film nem kevés sikernek örvendett Spielberg keze alatt. Aztán ott van még az Amerikai Psycho ami nagyon tetszett tőle. Mondhatnék még 1-2 filmet, de nem az a lényeg. Szerintem úgy ne húzz le senkit, hogy lövésed sincs a munkáiról. Arról meg igazán nem tehet senki, hogy te csak a Batman óta ismered, vagy azóta tartod úgy hogy valaki, mert letett valamit az asztalra. Ez a komment betudható annak, hogy hiányosak a filmes ismereteid. Nem kell ahhoz filmmániásnak lenni, hogy ismerd egy színész jó filmjeit, csak választékosan kell filmet nézni. A fő szempont, hogy igényes legyen. Azt aláírom pl. hogy az Equilibrium nem lett nagy mozifilm és hogy igazából csak a netes körökben istenítik, de attól még nem rossz. Látod ebben az esetben igazad lehet, hogy csak a filmmániások (egyébként ez erős jelző a választékos filmnézőkre nézve) ismerik ezt a filmet, mert igazából az ismerőseim körében sem volt nagyon ismert. Akkor lett fogalmuk róla, mikor a TV2 lenyomta. A lényeg, hogy előbb műveld ki magad filmek terén, aztán húzz le valakit. (Megjegyzés: Nem flegmázásnak szántam ezt a mondatot. Csak ajánlás.)
  • neoG #12
    Pont ez az.Odamész átlag filmnézőhöz, megkérded ki az Johnny Depp.Ügyesen kitalálja, hogy ööö... izé...ő dzsek szperó.Talán fel sem ismerné hosszú haj, meg hetyke szakáll nélkül.
    Pedig Depp fiú a Karib tenger előtt is nagy név volt...