Szekeres Viktor

Itthon az Aliens vs Predator legyőzte Asterixet

Ki gondolta volna, hogy az ártalmatlan, sztárokat felvonultató, minden idők legdrágább európai filmjének számító Asterix az olimpián alulmarad a bevételt tekintve a Halál a Ragadozó ellen premierjével szemben?

Valljuk be, hogy a sok önként jelentkező ellenére, valóban nagyon kevesen hitték, hogy egy minden szempontból nagyszabású, ráadásul európai próbálkozás veszíteni fog egy erősebb B-jellegű szörnydarálós, hentelős mozival szemben. Hogy ez most jó vagy rossz hazai mozis ízlésről tanúskodik, azt nem tudjuk, hiszen mindkét film pocsékra sikeredett (értsd: az emberek a reklámok hatására mentek be a moziba) - bár való igaz, hogy az Asterix a kevésbé értékelhető.

Ennek ellenére, és az alacsonyabb bevétel dacára az Asterix 3-at nézték meg többen Budapesten a premier hetén, hiszen 29.344-en látták, szemben az Alien vs Predator 2 28.335 nézőjével, de utóbbi kevesebb olcsó matinéelőadással bírt, így bevétel szempontjából 30.577 millió - 30.152 millió arányban győzedelmeskedett.

Egyébként február első hete, mint a fenti számadatokból látszik is, bebizonyította, hogy egyszerre két film is tud remek premierbevételeket produkálni - mindkét produkció hazai forgalmazója elégedett lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kagemusha #8
    Valaki magyarazza meg nekem ezeket a szamokat, legyen szives!
    1. Magyarorszagon NEM hasznalunk szamabrazolaskor semmifele pontot! A jelenleg ervenyes helyesirasi szabalyzat szerint ugyanis: "A számjegyekkel írt tizedes törtek egész és tört értékei közé (köz nélkül) tizedesvesszőt teszünk."
    2. Ha az ott tizedestort akar lenni, akkor hol a vesszo?
    3. Most akkor huszonnyolcezer-haromszazharmincot nezo harmincmilliard-otszazhetvenhetmillio Ft bevetelhez juttatta a forgalmazot vagy csak harmincmillio-otszazhetvenhetezerhez? Nem mindegy, de meg igy is sokallom, hogy ezalapjan minimum egyezerhetvenkilenc Ft egy mozifilm ara... hova jutott a vilag! Meg emlekszem arra, mikor egy gomboc fagyi 2 Ft volt...
  • rigidus #7
    Ott a pont.
  • matt taylor #6
    Azér ment "mindenki" az AVP2re mert senki nem akarta elhinne h az Alienből egy ekkora szar lett!
  • jeti00 #5
    inkább már Avp2 mint Asterix..
  • opeca #4
    Az Asterix 3 is egy ótvaros baromság.
    Meg is érdemli, hogy lehúzzák a nézők.
  • debut12 #3
    Ugyan már...
  • Real13 #2
    A két film versenght azért,melyik a kisebbik rossz..Már-már nézhetetlenek szvsz.Igaz,az Asterixből csak egy órát láttam, de nem tudom,be akarom e fejezni..pedig a 2.jó volt.
  • rigidus #1
    Viktor, jol sejtem, hogy ez a cikk az elba...tt AVP2-re akar megtobb embert bepalizni?