Szekeres Viktor

A magyar közönség tódul a 10 éves IMAX-filmekre

Amikor a Westendben megnyílt az első Real-D vetítőterem, akkor mindenki Beowulfot nézett, s ez magasba is röpítette a jegyeladásokat. Budapesten az Aréna Centerben nemrég debütált az IMAX-mozi, s a heti budapesti bevételi listán azonnal a 3. helyre ugrott az egyik IMAX-film.

Ciki, nem ciki, de a 10 éves T-Rex 3D film hazai bemutatkozására ezrével zarándokoltak el az emberek, hogy némi szemüveg és egy hatalmas vászon segítségével nagyra táthassák szájukat - az IMAX-film 8255 fizető nézőt vonzott, ami 9,858 millió forintos bevételt jelent, s ez a heti toplista harmadik helyére volt elég.

A másik jól debütáló film, a mozi másik IMAX-filmje, a Nagy mélység titkai volt, melyet 7037-en láttak az Aréna Plázában, s ez a heti hatodik helyre volt elegendő - a film még 1994-ben, vagyis 14 éve készült. Kíváncsian várjuk, hogy mikor kerülnek műsorra a tagadhatatlanul klasszikus mozik helyett a jobb technikai megvalósítással bíró IMAX-alkotások.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #11
    jó, de a fnatasia 2000 nagyon durván, 10 éves melóval fel lett turbózba imax-re. ráadásul normál hosszúságú film volt, nem 45 perces.
  • kicsizoz #10
    IMAX-ban még nem voltam, de a Beowulf a westend-ben nagyot üt! (legalábbis nekem)
    2x is megnéztem!!
  • Atisz #9
    Nem ciki...

    Pár éve USA-ban a Fantasia című Disney-mixet bámulta IMAX-ben a közönség (azon roppant egyszerű oknál fogva miszerint is nem volt más). Sima 2 d-s rajzfilmről beszélünk ugyebár, ez a dinoszauruszos izé legalább tényleg 3 d-s...
  • cyberdj #8
    Freemanone sem szagolt még a büdös életben IMAX-et... Különben tudhatná, hogy itt is polarizált szemüveg van, mint a RealD esetén...
  • angol #7
    a t-rex jobb élmény ... szerintem
  • freemanone #6
    piros kék szemüveg he? selejt... REAL 3D, nah az már valami! a piros kék vacaktól a sima film is 1000X-er jobb.
  • STREEX #5
    Aki látta mindkettőt légyszi mondja már el melyik a jobb választás.
  • DJ Boss #4
    Jár a szátok, de fingotok nincs a technológiáról...
    Én is pont azt a filmet láttam, és volt rész, amikor pár pillanatra kimaradt a jobb szem. És bár megpróbálom gypsek szintjén elmagyarázni, lehet nem sikerül:
    azért 3D, mert más képet vetítenek a jobb és mást a bal szemednek. Hogy egyikkel ne lásd a másiknak szánt képet, egy szemiveglencse-polarizálással kitakarják azt.
    Éééérted? A kis butus jól hitte.
    A filmekre visszatérve írtam a korábbi IMAX cikkhez is, hogy ilég béna volt.
    Jó, jó, természetfilm, de ha csak ennyi az IMAX élmény, akkor ettől nem kell triplaszaltót vágni. (Főleg annak, aki már látott normális 3Dt.)
    Értelmesblogbejegyzésazimaxról+ahozzáfűzöttkommentem:)
  • gabr #3
    A kis butus biztos azt hiszi, hogy a szemüvegből jön a kép!
  • bertino #2
    jobb szemednél elment a kép ? he ?