Ötvös Tibor

Nicolas Cage tovább uralja a pénztárakat

Immáron harmadik hete A nemzet aranya 2: Titkok könyve Amerika legnézettebb filmje. Nicolas Cage jól döntött, mikor elvállalta a folytatást, mivel az akciófilm eddig 171 millió dollárt fialt hazájában.

A múlt héten az ünnepek miatt kimaradt egy amerikai box office elemzés, ám senki nem maradt le semmiről. Szóval nézzük az év első bevételi mutatóit. A nemzet aranya 2: Titkok könyve továbbra is veri a mezőnyt, zsinórban harmadik hete áll az élen és továbbra is 20-30 millió között hoz a konyhára hétvégenként. Csak Amerikában 171 milliót szedett már össze, összbevétele 231 milliónál jár.



Második a Will Smith nevével fémjelzett Legenda vagyok, mely szintén hatalmas kasszasiker. 16 milliós hétvégi bevételével hazájában eddig 229 millió dollárt szedett be, a film összbevétele 355 millió dollárnál tart. A dobogó alsó fokán áll a Juno, melyben a Superbad főszereplője, Ellen Page egy nem várt terhességgel kénytelen szembe nézni. 52 milliónál tart.

Az elmúlt év egyik legnagyobb meglepetése az Alvin és a mókusok lehengerlő szereplése. A 60 milliós büdzsével dolgozó film jelenleg 177 milliós bevételnél tart, összbevétele pedig átlépte a 200 milliót. Szép volt! Ennél sokkal rosszabb az Aliens vs. Predator: Requiem szereplése, mely 2 hét alatt fialt annyit, mint elődje premierje hétvégéjén. A 37 millió dolláros bevétel elég gyatra, ráadásul 58%-os visszaeséseivel nincs is túl sok remény a javításra.

A héten debütál Amerikában a hazánkban meglepően sikeres A király nevében, mely Uwe Boll legújabb (és talán legjobb?) alkotása. Meglátjuk, odaát hogyan fogadják Jason Statham kalandját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 5i #7
    Az AvP 2 iszonyat rossz lett. Az első rész maga a tökély a folytatáshoz képest. Unalmas, összecsapott alkotás. Nagyon vártam a filmet, és sajnos hatalmasat csalódtam. Nem csoda, hogy a kutya nem nézi meg - moziban:-)
  • Yany #6
    Nemzet Aranya 2 tényleg ciki. Sok filmet szidtak már, ami nekem tetszett, de egy iszonyatosan üres, "jujjsiessünkmertkergetnekésgyorsanhordjunkösszemarhaságokat" jellegű az egész. Az első résznek volt egy kis atmoszférája, ami vagy bejött valakinek, vagy nem... de ez?! Nincs benne semmi, csak műcirkusz. 0/10

    AvP-ről mesélhetne pár ember... jó lett?
  • Kelta #5
    Megmondom öszintén a Legenda, és a Nemzet aranya 2, két életem legvacakabb filmje..

    Legenda: értelmetlen se füle se farka.. tele annyi marhasággal, hogy csak na..egy jóvan benne , a városkép az elején...de természetfilmet a discoveryn is nézhetek :) 4/10

    Nemzet 2: nagyon gyenge indiana utánzat... 2 nap alatt lazán behatolnak a Buckingem-be,meg az oválisba,és lazán elrabolják az elnököt...közröhej :)
    de ami legjobban tetszett, egy kurvanagy sziklán ide oda locsolgatnak kis vizet, éspont egy 40x40cm es sas rajzra locsolgat :)és mindenki mindenhez ért... ekkora amcsi blödlit ritkánlátni...1/10
  • Wittgen #4
    Nemzet aranya 2 elég gyatra volt, az alvin pár jelenet kivételével élvezhetetlen, a legenda vagyok pedig átlagos.

    Egyetlen bizodalmam az avp-ben van.
  • juharfalvi #3
    Nekem a "Nemzet aranya" 1. rész nagyon tetszett, fordulatos, humoros, ötletes volt, ehhez képest a 2. rész csalódás: sematikus történet, gyenge színészi alakítások jellemzik. Szerintem a 2. részt nem érdemes megnézni.

    Ugyanez vonatkozik a "Legenda vagyok" c. filmre: a történet szétesik, tele van logikai buktatókkal, egy csomó kérdést nem válaszol meg, és nincs mondanivalója, csak picit ijesztgetni akar, de abban se erőlteti meg magát.
  • ffxi #2
    így tovább Cage!
  • jefferson83 #1
    Én is erősen gondolkodom, hogy el kéne ugrani moziba - A nemzet aranya 2: Titkok könyve (első rész tetszett). Ez tipikusan olyan film amelyet az egész család élvezhet. Anya, apa, én, hugi. Asszem 4 főre még gyűjteni kell egy kis lóvét oszt ha összejön megnézzük