Szekeres Viktor

House sem bír a Miami helyszínelőkkel

Nem hiába nézték a Miami helyszínelőket 2006-ban a világon a legtöbben a Reuters adatai szerint, az előző heti House-siker után helyreállt a rend a magyar televíziózásban.

A rend, miszerint a nézők gyakrabban választják az RTL Klubot, mint a TV2-t. Az elmúlt héten kissé borult a papaírforma, hiszen a Doktor House második évadának premierjét 1,212 millióan látták, míg a CSI: Miami éppen aktuális részét "csak" 1,160 millióan, így végre a TV2 sikert könyvelhetett el egy hétköznapi főműsoridőben.

A királyság azonban pünkösdi volt, hiszen a Doktor House második részétől már a nézők egy része elpártolt, így jobb híján Horatio Caine helyszínelőinek kalandjait követte figyelemmel, összesen körülbelül 1.350.000-en tettek így, a House alig egymilliós táborával ellentétben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kagemusha #15
    Nézettségi adatok FAQ
    Hát ezalapjan egy 9 millios orszagban 840 haztartasban elhelyezett 1818 meromuszer adataira tamaszkodva nezettsegi adatokat megallapitani... hm, nekem kevesnek tunik, nagyon kevesnek...
  • winnie #14
    az más - én is mindig kiszoktam emelni, ha írok ilyesiről, hogy a mérés szerint,q
  • beef #13
    Bocs, félreérthető volt, igazából azon akadtam ki, hogy "1,212 millióan látták".
    Na most ez ha százalékban fejezik ki vagy legalább egy "kb." elé kerül, akkor elfogadható, de így kijelenteni az azért erős csúsztatás.
    Igaz bebizonyítani sem ezt sem az ellenkezőjét nem lehet. :)
  • winnie #12
    "Az, hogy ez a felmérősdi valamennyire is hiteles legyen, legalább 500.000 készülékel kellene"

    hú, statisztikából te sem voltál túl jó. nem a szám a lényeg, hanem a mintavétel. (most nem a tévés mérés hitelessége miatt írom, az olyan, amilyen, de ha 500e készülék lenne csak jó, az rég rossz. ha megnézel egy választást, szavazást, akkor remekül látszik, hogy az adatok pár százalékos feldolgozása mellett is már minimális hibahatárral megvan a végeredmény. ennél is kisebb mintát elég venni, növelni egy picit a hibahatárt és reprezentatívvá tenni a mintát és akkor nem kell közel sem 500.000, még a századrésze sem.)
  • beef #11
    "mondjuk az, hogy valaki nézi az mtv-t."
    Én nézem. :)
    Sőt gyakrabban mint az emlitett kettőt.

    Az, hogy ez a felmérősdi valamennyire is hiteles legyen, legalább 500.000 készülékel kellene (ha annyi van akkor elnézést, bár kétlem). Így egyébként csak szánalmas parasztvakítás.
  • winnie #10
    "A nézettségről meg annyit h a győzike show-t is sokan nézik... (sajnos)"

    jó, de ez szerintem azon kevés adatok egyike, amit el lehet fogadni simán, vagyis... jó, valszeg nem 1,5 millióan nézik, hanem jóval többen.

    amúgy meg, ha hiteles, ha nem a dolog, nagyjából előre becsülhető, tehát nagyon kevés a meglepő szám. akkor lenne hülyeség szerintem, ha abszurd dolgok jönnének ki a mérésben. mondjuk az, hogy valaki nézi az mtv-t.
  • Atisz #9
    Örülj neki hogy te és a családod nem vagytok besorolva a zombik (ha vki tud ehelyett megfelelőbb szót ami legalább ennyire jó ide és kellőképpen kifejező, akkor kérem jelezze:)) közé, akik viszont ettől függetlenül még léteznek és fogyasztanak...
  • Petys #8
    Jaja semmi értelme a felmérésnek...
    Mellesleg én sem nézem a kedvenc sorozataimat a TV-n, inkább bevackolom magam a gép elé és megnézem DVD-n...
    egyébként a House rendes eredeti szinkronban valamivel hosszabb mint a TV2-s változat, kipróbáltam "sztereóban", egyszerre a 2-t nézni, de mindig elcsúsztak a szövegek...
    A nézettségről meg annyit h a győzike show-t is sokan nézik... (sajnos)
  • assdf #7
    Ez kb. úgy müködik hogy 1000 háztartásban van ilyen figyelő készülék ami nézi hogy mit néztek...
    ez alapján ha 500 az egyik csatornát nézi azt ők mindjárt 5 milliónak veszik...
    Ez az egész felmérés egy nagy hülyeség.
  • winnie #6
    "Max. CSI Vegas...de hogy a Miamit többen nézik, mint a House-t...bahh."

    miért? ha te nem nézed a miamit, akkor más sem nézi? ez rosszabb következtetési módszer, mint a nézettségmérés:)