Szekeres Viktor

Mégis tovább helyszínelnek - Hétfő, TV2

Az ember a TV2 húzása után (miután levette őket a műsorról) azt hihette, hogy vége van Gibbs és kompániája kalandjainak, de szerencsére nincs ok megijedni.

Oszlassuk el a tévhiteket: mint ahogy a TV2 jövő héten hétfőn United 93-as címmel le fogja adni a Flight 93 című tévéfilmet, úgy az NCIS névre hallgató sorozatot sem átallottak Tengerészeti helyszínelők alcímmel illetni, holott a két felemlegetett sorozat csak abban hasonlít egymásra, hogy mindkettőben nyomozások folynak. A las vegas-i és a többi helyszínelőkkel szemben ugyanis az NCIS egy a JAG - Becsületbeli ügyekből kinövő sorozat és tengerészekkel kapcsolatos ügyekkel foglalkozik, csak éppen nem ügyvédi-ügyészi oldalról, hanem mondjuk orvosszakértőiről.

Klikk ide!

Klasszikus a formula, 5 főszereplőnk van, pár nyomozó, pár orvosszakértő és mindegyiknek megvan a maga keresztje, elég jól kitalált figurák a maguk pozitív és negatív tulajdonságaival. A Mark Harmon által játszott főnök különösen tisztességes karakter, igazi antiszociális, munkalkoholista, akinek a stílusa az alapja a sorozat humorának. Hasonlóan hozzátesz a poénvonalhoz a Sasha Alexander és a Michael Weatherly által játszott másik két nyomozó folytonos egymással való évődése is. Persze az NCIS sztárja egyértelműen a menő tévésorozatban még nem igazán látott goth boncmester/hullaszakértő Abby, akit Pauley Perrette alakít.

Klikk ide!

A TV2-n a sikersorozat 2. évada indul el (Amerikában a listák élvonalában tanyázó NCIS-nek már a 4. évada indul nemsokára), s ez csillapíthatja a hazai nézőkben támadt hiányérzetet, hiszen a tavaszi hétfő esti sugárzás után a TV2 elkezdte vasárnap délutánonként ismételni az 1. szériát, de pár hete, teljesen sokkszerűen, hirtelen abbahagyták ezt az évad közepén.

A húzás nem volt szép, de gyógyír a szívekre, hogy most 23 héten keresztül a Tengerészeti helyszínelők rajongóinak lesz programja hétfő esténként. Hiszen míg az RTL a Győzike című műsorral pezsdíti fel az embereket, addig a TV2 a hűvös és fanyar Gibbs stílusát próbálja meg ránk erőltetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!