Szekeres Viktor

A Viasaton New York-ban is helyszínelnek

Míg a Las Vegas-i kollégák megérdemelt pihenőjüket töltik, addig Gary Sinise és csapata veszi át a helyszínelés fáradságos munkáját.

Grissomék a nyáron letudták hazai 6. évadukat is és mivel még Amerikában sem volt a tévében több epizód, ezért félrevonulnak és helyet engednek a többieknek, a trónkövetelőknek. Ez értelmes, emberi nyelvre lefordítva azt jelenti, hogy idehaza a Helyszínelőket a New York-i helyszínelők váltják, mégpedig a 2. évaddal, ami most kerül először nagyközönség elé. Az AXN apró, de annál lelkesebb nézőtáborát nem lehet igazán eme jelzővel illetni.

A többi CSI-sorozathoz hasonlóan a New York-iak kalandjai is folyamatosan a legnézettebb amerikai sorozatok közé tartoznak. Éppen ezért is volt meglepő, hogy a készítők úgy döntöttek, kissé módosítanak az első évad acélszürke és enyhén borongós hangulatán és kissé lágyabb, oldottabb és színesebb New York-ot varázsolnak elénk. Erre utalhat már a második évad nyitó epizódjának a címe is: Summer in the city, vagyis "Nyár a városban". Hogy ez a változtatás, a komor hangulat arrébbtaszajtása mennyire tett jót a sorozatnak, azt mindenki majd eldönti magában, de tény, hogy a nézők hűségesen kitartottak az USA-ban többek között a Rejtélyek városával egy időpontban adott sorozat mellett.

Klikk ide!

Mint a többi spinoff, a New York-i is egy erős főkarakterre épít, akit itt Gary Sinise testesít meg. Érdekes lett volna belegondolni, hogy milyen irányba haladt volna a sorozat, ha az eredetileg megkeresett Andy Garcia kapja meg a főszerepet, de sajnos/szerencsére ő és Ray Liotta is visszadobta az ajánlatot, így lett Sinise Mac Taylor.

Egyébként a paradigmaváltás mellett szereplőváltással is kell számolni a 2. évadban, ugyani az Aiden Burn nyomozót alakító Vanessa Ferlito búcsút intett a sorozatnak és a helyére Lindsay Monroe detektívet szerződtették, akit a Rejtélyes vírusok nyomában című sorozatból már megismerhettünk. Azt is észre lehet, sőt észre is kell venni, hogy a helyszínelők a 2. évadtól már fegyvert sem hordanak magukkal. Így biztosan kevesebben fognak rosszat álmodni.

Természetesen akiknek hiányzik a többi Helyszínelős sorozat, azok pótolhatják Grissom és kompániájának kalandjait az esti napi ismétlések során. A Viasat 3 ígérete szerint télen, a CSI: NY befejeztével visszatérhetünk Miamiba is, ahol Horatio és napszemüvege már epekedve várják, hogy a magyar nézők előtt is bemutassák legújabb epizódjaikat a 4. évadból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!