Szekeres Viktor

Olyan írókat kapott az élőszereplős Barbie-mozifilm, akikre senki nem számított

Nagyon fura olvasni a Barbie-film íróiról szóló hírt.

A The Hollywood Reporter megerősített értesülései szerint Greta Gerwig és Noah Baumbach fogja írni az élőszereplős Barbie-mozifilmet, ami igencsak érdekes választás, hiszen az egymással gyakran dolgozó filmesek eddig még a hollywoodi stúdiófilmeket is kerülték, nem hogy az efféle kereskedelmi franchise-okat. A Lola Versusból, a Huszadik századi nőkből vagy a Frances Haból színészként is ismert Gerwig nemrég két Oscar-jelölést is kapott a Ladybird írásáért és rendezéséért, Baumbach pedig olyan független filmeket rendezett, mint az ugyancsak Oscarra jelölt A tintahal és a bálna, vagy a Greenberg, a The Meyerowitz Stories (New and Selected), illetve az Amerikai álomlány, aminek pont Gerwig volt az írója.

Mint az az év elején kiderült, Margot Robbie lett a Barbie-mozifilm főszereplője. Eredetileg 2018. augusztus nyolcadikán mutatták volna be a tervezett élőszereplős alkotást, azonban a premier dátumát elhalasztotta a Sony stúdió 2020. május nyolcadikára. A filmet várók számára öröm lehet az ürömben, hogy az alkotás továbbra is kiemelt kezelést kap, hiszen a(z elő)nyári bemutatók közé került, bár szerintünk nincs sok esély az időpont tartására.

A kezdetekben egyébként úgy volt, hogy Amy Schumer lesz a főszereplő, a filmnek, majd utána Anne Hathaway kapta meg a szerepet - a halasztás ilyen szempontból komikusnak is mondható, hiszen Schumer időpont-egyeztetési gondok miatt szállt ki a projektből. Korábbi sajtóértesülések alapján a főhős egy olyan világban él, amit tökéletes Barbie-k laknak. S ő érkezik meg a mi Földünkre, ahol rájön, hogy előny lehet az, ha nem úgy néz ki, mint mindenki más. A hírek szerint a film egy modern megközelítése lesz a szépségnek, a feminizmusnak és az önazonosságnak - mindezt komikus és fantasy hangvétel mellett, miképpen annak idején a Nagy csobbanás is tette.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • end3 #2
    "egy modern megközelítése lesz..." annak, hogy Barbie játékbabák iránti gyermeki rajongás segítségével hogyan lehetne legalább 400%-os hasznot generálni. Ami miatt olyan nehezen megy, a Barbie a giccskedvelő kislányok játékszere, nem a kisfiúké, - sőt azok számára legtöbbször kifejezetten gúny tárgya volt a velük sokat játszó lány, - A lányokat azonban később általában a fiúk viszik moziba. Persze lehetnek csajos hétvégék és mozik is, de a valahol mélyen, később már ők is szégyellik a Barbie-s korszakukat. (PERSZE, Margot Robbie bevonzhat a pénztárba sok fiút, ebből a szempontból ütős választás, de ebben az esetben a Barbie ott már csak ürügy azaz, névleges szereplő /sem/ lesz. Szerintem meg kéne hagyni az animációk világának. Mesefilmnek jó lehetne a téma, ott jó esetben a pénzügyi bukásveszély is kisebb. - De lehet, nem jó látom a kérdést, soha nem értettem igazán, hogy a lányaim is miért fogadták kitörő örömmel anno egy pár "oldalági-elhajlásos" Barbie ajándékot, lesajnálva mindenféle szülői logikus és "ideológiai" megfontolást.
    Utoljára szerkesztette: end3, 2019.09.05. 10:46:54
  • Ender Wiggin #1
    "egy modern megközelítése lesz a szépségnek, a feminizmusnak és az önazonosságnak"

    Akkor milyen lehet nem modern megközelítés?