Szekeres Viktor

Film és tévésorozat készülhet a Myst című játékból

Filmes és tévés Myst-univerzumot hozhat létre Hollywood.

Idősebb olvasóink minden bizonnyal még emlékeznek arra, hogy Hollywoodban 2010-ben Myst-mozifilmet terveztek készíteni - arról a Mystről van szó, mely nagyon sokáig birtokolta a minden idők legsikeresebb PC-s játéka címet - addig míg meg nem jelent a The Sims, és utána még jó pár játék. Akkor ugyanis a Roserock Films, a Gran Via Productions és a Mysteria Film Group megvásárolta a Myst jogait azzal a feltett szándékkal, hogy megfilmesítik. A film az első játék mitológiájára építkezett volna és átvett volna pár elemet a Mysthez tartozó regényekből is, a The Book of Atrusból, a The Book of Ti'anából és a The Book of D'niből. Erről a projektről jóformán utána semmit sem hallottunk, csendben elhalt.

Kilenc évet előre ugorva az időben most ismét a Myst a téma Hollywoodban, ugyanis a The Hollywood Reporter arról értesült, hogy a klasszikus puzzle játék alapján multiplatform univerzumot akar létrehozni a Village Roadshow Entertainment Group, mely megvásárolta a jogokat. Ez természetesen többek között tévés és mozis adaptációkat jelentene a több ezer évet felölelő mitológiával és kánonnal rendelkező játékból. A játékosok számára jó hír lehet, hogy a készítők, Rand és Ryan Miller együtt dolgoznának a produkciós céggel.

Annak idején a Myst 1993-ban jelent meg és a(z ugyancsak zseniális) The 7th Guesttel együtt az első CD-ROM-ra készült játékok közé tartozott, melyben a játékos E/1-es nézőpontban bolyonghatott és fedezhetett fel titokzatos szigeteket. Bár a Myst története is érdekes volt, a népszerűségét egyértelműen az akkor lélegzetelállítónak számító grafika, az újszerű irányítás, valamint a kemény rejtvények hozták meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!