Szekeres Viktor

Final Fantasy-tévésorozat készül

A Square Enix tévésorozatot tervez készíteni a Final Fantasy játékai alapján.

A Sony Pictures Television bejelentette, hogy tévésorozatot kezd el fejleszteni a Final Fantasy XIV Online alapján a Square Enix, valamint a The Witcher és a The Expanse című sorozatokat gyártó Hivemind közreműködésével. Ami nagyon fontos, hogy a stúdió élőszereplős szériában gondolkodik, amit a pilotszkript megírását követően próbálnak meg értékesíteni egy tévécsatornának vagy digitális platformnak. A készítő Ben Lustig és Jake Thornton lesz.

A tervezett sorozatot Eorzea világának karakterei ihletik, de a története teljesen eredeti lesz, azonban a nézők, akik ismerik a játékokat, bőségesen találkozhatnak majd számukra ismerős elemekkel, mint például a chocobók, a léghajók, a szörnyemberek, illetve akár még Ciddel is. A széria középpontjában a mágia és a technológia közötti ellentét lesz, valamint egy küldetés, mely révén békét hozhatnak a birodalomra.

Korábban akadtak már mozgóképes feldolgozásai a Final Fantasynek. Az idősebbek emlékezhetnek a 2001-es Final Fantasy: The Spirits Withinre, ami itthon Final Fantasy - A harc szelleme címen jelent meg, és bukott meg - a 137 millió dolláros animációs film Amerikában csak 32 millió dollár bevételt termelt, de a nemzetközi 53 milliós sem számított soknak. Ezt 2016-ban követte egy jobban fogadott Kingsglaive: Final Fantasy: XV, azaz Az ősök gyűrűje: Final Fantasy XV, ami japán gyártás volt, de nem nagyon került nemzetközi forgalmazásba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #3
    Jó, de nem hiszem, hogy felmerült, hogy ZS kategóriás élőszereplős valamit akarnának csinálni, szerintem inkább A kategória a cél. Én örülök, hogy élőszereplős lesz, nem igazán lelkesedek a rajzoltakért.
  • Cobra. #2
    Én jobban örülnék egy Spirits Within minőségű CG sorozatnak, mint egy ZS kategóriás élőszereplős valaminek.
  • asgh #1
    A Kingsglaive-nek csak a produkciós csapata volt japán, magát a gyártást külsős cégekkel végeztették, többek között a magyar Digic Pictures és Puppetworks is dolgozott benne (nem is keveset).