Szekeres Viktor

Mozifilm készül a Just Cause című videójátékból

Nemsokára lehet, hogy Just Cause-mozifilmet nézhetünk.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint mozifilmes adaptációt kap a Just Cause című videójáték, amit az a Derek Kolstad fog írni, aki a John Wick forgatókönyvét is jegyezte. A filmadaptáció majdnem tíz éve van fejlesztés alatt, korábban úgy volt, hogy a képregényes Bryan Edward Hill írja meg, de azzal is próbálkoztak, hogy a filmmel egy közös univerzumot alkossanak Hitman: Agent 47-nel, valamint olyan játékok adaptációival, mint a Tomb Raider, a Deus Ex és a Thief - utóbbiból azonban nem lett semmi, miután a közönség nem nagyon érdeklődött az egyéni filmek iránt.

A legutóbbi próbálkozás a Just Cause adaptálásával Jason Momoát tette volna meg főszereplőnek Brad Peyton rendezésében, de 2018-ban, egy évvel a szerződése aláírása után utóbbi elismert, hogy nincs szkriptje sem a projektnek, és mivel mind ő, mind pedig a színész 2019-es éve teljesen be van táblázva, kiszállt a produkcióból.

A TPS játék franchise-t az Avalanche Studios fejlesztette és a Square Enix adta ki még 2006-ban, a főhőse pedig egy titkosügynök, egy bizonyos Rico Rodriguez, aki minden részben egy új, diktatórikus nemzetet próbál megdönteni olyan helyszíneken, mint a Karib-térség, Dél-Kelet Ázsia, Dél-Amerika, illetve a Mediterrán övezet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bulics #5
    Egyébként a leírtak közül mindegyiket ajánlom akkor hogyha minőségi szórakozást és többrétegű elgondolkodtató felnőtt történetet akarsz. Terjesszük a kultúrát ha már hollywood végleg le tett róla!
  • Bulics #4
    Jó, de ez a baj, hogy Tomb raider. Miért a Tomb raider? Mert lejárt volna a jog, valszeg ennyi. Nincs arról szó hogy játszom valamivel, megfog, rabul ejt, elgondolkoztat és talán filmben jól fel lehetne dolgozni. Nem, ez már senkit nem érdekel. Pont úgy csinálnak filmet mint ahogy Spielberg csinált játékot. Melyik a legnépszerűbb stílus? Oké, akkor valami lesz úgyis elviszi a hátán hogy nácikat lehet ölni. Sajnos a műalkotások nem így születnek...
  • Curuphan #3
    De tudod miért? Just cause. :)
    Egyébként engem a játék sem érdekelt sosem, pont azért mert olyan, mint a címe. Értelmetlen. Viszont azokból amiket írtál, megszavazom a Deus Ex-et, Bioshock-ot, Alan wake-et, God of War-t és a Nier-t. :) Jöhetnek. (a többivel nem játszottam, csak ezért nem tudok nyilatkozni)
    Az új Tomb Raider-t én vártam, mert az új játékok nekem nagyon bejöttek. Főleg az első rész. Misztikus volt, kicsit horroros, parás, és Lara sem az a nagy csöcsű legyőzhetetlen hősnő volt. Most tekintsünk el attól, hogy azért így is hihetetlen dolgokat bírt ki, de akkor is nekem valóságosabb volt. Viszont a film sajnos a közelébe se ért a játék feelingjének.
  • Bulics #2
    Deus ex, Metro, God of war, Metal gear, Firewatch, Ori and the blind forest, Remember me, Senuas sacrifice, Bioshock, Alan wake, Nier: Automata vagy esetleg The last of us? Nem, Just cause.
  • Zombee #1
    2006 lesz az a 2010, már ha franchise alatt az első részt értjük.

    Elég rossz ötlet lett volna a Hitmant, Tomb Raidert meg ezt egy világban elhelyezni.

    Az, hogy a közönség nem érdeklődött az egyéni filmek iránt, nem feltétlen azért volt, mert pl. a Hitman ne lehetne jó. Egyszerűen csak a Hitmannek volt egy eléggé közepes, meg egy mocsokszar része, a Tomb Raidernek pedig egy betonszar biztosan, ott már az első olyan rossz volt, hogy a 2. részt Angelina Jolie-val meg se néztem, a tavalyi új sem csigázott fel a kismellű új csajjal.

    Inkább a GTA-ból kéne filmet csinálni, lényegében mindegy, melyik részéből. A sztorija azoknak se túl bonyolult, de tele vannak remek karakterekkel, különösen a Vice City.