Szekeres Viktor

Ezek voltak az év legrosszabb tévésorozatai

Tévésorozatok esetében sokkal nehezebben fut bele az ember pocsék darabokba, mint filmeknél, hiszen értelemszerűen azt nézzük, amit szeretünk. Kivételek azért akadnak.

Nézel magyar tévésorozatot rendszeresen?
  • Igen.
  • Nem.
Többek között azért is lett a tévézés ennyire népszerű az elmúlt időszakban, amiért a mozikban is egyre sikeresebbek a filmsorozatok: a nézők biztosra mennek. Igaz, a moziban a pénzünket kockáztatjuk, a tévé előtt pedig csak a szabadidőnket, de ha az ember talán magának pár jól sikerült, neki tetsző sorozatot, akkor azokkal elég sokáig el lehet. Heti hat sorozattal például három filmhossznyi időt lehet kiváltani, s míg a filmnézés lutri, hiszen nem tudni, hogy a választott darab jó-e, vagy sem, a sorozat esetében, ha nem valami újdonságot próbálunk be, akkor biztos, hogy az egyik kedvencünket fogjuk nézni, aminél jobb szériát nem sokat ismerünk.


Legalábbis, ha racionálisan viselkedik a néző, akkor nem néz olyasmit, amit un vagy húzza rajta a száját, hiszen tévésorozatból sokkal könnyebb kiszállni, mint egy filmből: utóbbi esetben ki kell vonulnunk a moziteremből, ami valahol macera, a szériáknál azonban egy gombnyomás az egész és vissza sem kell nézni a sorozatra, még akkor sem, ha öt további szezonon át tart. Főleg, hogy minden abbahagyott sorozatra jut 10-20 újdonság, amik közül biztosan lehet új néznivalót találni.

Lássuk, tehát, hogy 2015-ben melyek voltak a legrosszabb tévésorozatok - még akkor is, ha nem mindegyiket tévés platformon sugározták. A lista elé annyi megjegyzés, hogy elég látványos, hogy zömében új sorozatok szerepelnek rajta, hiszen egyrészt a régiek egy bizonyos színvonalat képviselnek, ha életben vannak, másrészt annyi újonc mutatkozott be a tavalyi évben (több száz), hogy ezek egy része az értékelhetetlenebbnél is értékelhetetlenebb kellett, hogy legyen, már csak a nagy számok törvénye alapján is. (A legjobbakról itt írtunk.)

1. Olympus 1. évad (Syfy): Vannak sorozatok, amiket látni kell, hogy higgyünk a szemünknek. És a görög mitológiára építő széria nem csak a látvány tekintetében volt röhejes.
2. Dr. Ken 1. évad (ABC): Ken Jeong sosem volt túl elviselhető komikus, de amit legújabb komédiájában műveltetnek vele a készítők, minden határon túl megy. Persze ez nem meglepő, hiszen ő volt az egyik készítő.
3. Hősök: Újjászületés (Heroes Reborn) 1. évad (NBC - itthon: PRO4): A Heroes annak idején zseniális első évaddal nyitott, majd a minősége rohamosan esni kezdett, amikor a készítő beleszeretett karaktereibe. A botrányos végjáték után a mostani újjáélesztést reménnyel telve vártuk, de pár rész után kiderült, hogy teljesen feleslegesen. Persze akinek van ideje, hogy több tucat hihetetlen jó sorozat mellett végigunjon 10 részt, hogy kapjon azok után három jót, annak egészségére.
4. Hazug csajok társaság (Pretty Little Liars) 6. évad (ABC Family - itthon: RTLII): A kriminek indult szappanopera idei szezonjában lehullt a lepel a nagy rejtélyről, más kérdés, hogy már senkit sem érdekelt a nagy dérrel és dúrral beharangozott leleplezés. Lufi a köbön.
5. butiquehotel.hu 1. évad (RTLII): Az RTL a sublótban talált egy tíz évvel ezelőtt készített kazettát, és belökte a lejátszóba. Ugyanis, ha valaki látott az elmúlt öt évben egy amerikai komédiát is, akkor biztos, hogy nem adott volna ki ilyen humortalan vackot a kezéből vicces sorozat reményében.
6. Az élet csajos oldala (2 Broke Girls) 4-5. évad (CBS - itthon: RTLII): Vannak sorozatok, melyeknek a készítői még mindig nem tudnak túllépni a kétértelmű poénokon. Persze minek tegyék, ha a siker adott? Az egészben csak az a gáz, hogy egyrészt a szinkronban ezek egy része köddé válik, másrészt pedig, hogy más poén nincs is, mi pedig csak nézünk, hogy a helyszínen lévő nézők mit nézhetnek a tévében, hogy folyton röhögnek, hiszen biztos, hogy nem a színpadon magukat égető színészeket sasolják.
7. CSI: Cyber helyszínelők (CSI: Cyber) 1-2. évad (CBS - itthon: AXN): Annak ellenére, hogy a Cyber helyszínelők készítői igen aktuális újságcikkek alapján írják sztorijaikat, a tálalás olyan szinte retardált, hogy a néző nem érti, hogy milyen előszűréseken juthat át ilyen anyag.
8. Minority Report 1. évad (FOX): A Különvélemény egy jóféle scifi volt film formájában. Sorozatként azonban sajnos egy rettenetesen unalmas krimi, nulla karakterekkel.
9. South of Hell 1. évad (we TV): Reméljük, hogy jövőre Robert Kirkman megmutatja, hogy az ördögűzős műfajt értelmesen is lehet tévére adaptálni, mert első nekifutásra ez nem sikerült. Nagyon nem.
10. Laura rejtélyei (The Mysteries of Laura) (NBC - itthon: Duna): A nyomozós anyuka kalandjai még azután is teljesen primitívek maradtak, hogy leépítették az anyukás szálat, és szimpla nyomozós sorozat lett belőle.


Szerinted milyen lett a True Detective 2. szezonja?
  • Jól sikerült.
  • Ehh, csalódás.
  • Elég rossz lett.
  • Annyira pocsék, hogy végig sem néztem.
A 2015-ös citromdíj pedig egyértelműen A törvény nevében, azaz a True Detective második szezonjának jár. Még véletlenül sem esnénk abba a túlzásba, hogy pocséknak mondjuk az évadot, hiszen a történet átgondolt volt (habár totálisan fellengzős és érdektelen), az alakítások között találtunk zseniálisakat is (amiket azonban tönkrevágtak a dialógok és a karakterek), mint ahogy némelyik párbeszéd is kifejezetten jóra sikerült, azonban az egész egy nagy önimádó massza lett, amire ráfért volna egy erőskezű editálás, vagy az, hogy a készítő ne higgye el magáról a valóban nagyon jól sikerült első évad után, hogy ő Sorkin-kaliber.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #13
    Cikk* ...mobil oldalon miert nincs edit?
  • cateran #12
    Nem... A hulyek kedveert a cil cime: Ezek voktak az ev LEGROSSZABB tevesorozatai...tehar nem akarmilyen sorozatok, hanem a szarok....igy a kep hatvanyozottan erthetetlen....
  • kalapos01 #11
    Mit nem lehet érteni rajta? Tévésorozatokról szól a cikk, betettek pár tévésorozatos képet a google alapján innen: http://static1.squarespace.com/static/51aa1457e4b08b27fbbf5a20/t/561f2ed1e4b0f4418bcce1d3/1444884198362/?format=750w
  • laci0604 #10
    Nem értem a Supergirl-Flash-Blacklist triót a képen.
  • Tinman #9
    Igen, ideje lenne feltennem a szemüvegem :-D

    Egyébként nézzétek el nekem... ezek a latexes simifiúk nekem mind rémesen egyformák :-(

  • kalapos01 #8
    "ez az évad eleve gyenge."

    Minden idők (egyik?) legjobb tévés szezonja volt, tele kibaszott jó sorozatokkal. Nehogymár a sorozatok vagy az évad hibája legyen, hogy te szarokat nézel. (Ha egyetértesz, akkor feltételezem, ezeket nézed?)
  • sárkánylovag #7
    Egyetértek a fentiekkel ezek gyengék de ez az évad eleve gyenge.
    Trónok harca nem jött nincs nagy sci fi sorozat se, horror se.
  • Dante73 #6
    Mi a baj a CSI: Cyber-el? Én halálra röhögöm magam rajta. James van der Beek annyira látványosan "játssza" a zsarut, ahányszor meglátom, felröhögök. A történetek pedig amúgy egész jók, a "könnyen emészthető", avagy szájbarágós amcsi szint ellenére is.
  • CairoJack #5
    Igen, Flash, de teljesen mindegy, a 3 közül egyikről sincs szó. :(
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.12.31. 17:26:38
  • Dynamic #4
    Flash lesz az.