Szekeres Viktor

Ősszel világpremier-sorozatok sorát nézhetjük a tévében

Pár hónapon belül annyi tévésorozatot nézhetünk itthon a világpremierjükkel egy időben, mint talán még soha.

Melyik sorozat folytatása érdekel a legjobban?
  • The Strain - A kór.
  • Empire.
  • Da Vinci démonai.
  • A titkok könyvtára.
Nem egy csatornán lesznek tévésorozatos világpremierek az elkövetkező hetekben, azonban a legtöbbre a FOX-tól kell számítanunk. Erre a csatornára érkezik ugyanis az amerikai premier után pár órával a The Walking Dead hatodik szezonja, valamint a Da Vinci démonai harmadik évada. Ezek mellett, nem sokkal a kinti bemutatót követően itthon is láthatjuk az elmúlt évek legsikeresebb amerikai sorozatának, az Empire-nak a második etapját, de érkezik A kór és Az Álmosvölgy legendája folytatása is.


A zombis The Walking Dead hatodik szezonja október 12-én 21:50-kor mutatkozik be a FOX csatornán, s ennek sugárzásárra még az is benevezheti, aki még nincs képben a sorozattal, hiszen a korábbi évadok is folyamatosan láthatóak az adón. A másik világpremier a Leonardo da Vinci életét és korát bemutató, történelmi-fikciós Da Vinci démonai az USA-premier másnapján indul Magyarországon, az epizódjai október 25-től vasárnaponként 21 órakor kerülnek műsorra.

Guillermo del Toro vámpíros sorozata, A kór, vagyis a The Strain október hetedikétől szerdánként 21 órakor lesz látható a második évadával. Novemberben kilencedikén, hétfőn este kilenctől kerül bemutatásra író- és koncepcióváltást követően Az Álmosvölgy legendája harmadik szezonja, az Empire új részei pedig igazi sztárparádéval tizedikén kerülnek először képernyőre itthon. Pár név az idei vendégszereplő gárdából: Mariah Carey, Lenny Kravitz, Kelly Rowland, Alicia Keys, Chris Rock, Ludacris és Marisa Tomei.


Azonban nem csak a FOX készül: a Universal Channel már tavaly is Amerikával egy időben, illetve kevesebb, mint 24 órával a kinti bemutatót követően hozta el a Noah Wyle-s A titkok könyvtára-filmek alapján készített tévésorozatot, melynek címe, nos, A titkok könyvtára (The Librarians). A különbség mindössze annyi, hogy ezúttal egy csapat kutat ereklyék után, és Flynn Carsen (Wyle karaktere) csak pár részen feltűnő mellékszereplő. A titkok könyvtára 2. évad itthon november másodikán debütál a Universal Channel műsorán.

Az AMC is jelentkezik világpremierrel, mégpedig november 16-án, a sorozatuk címe pedig Into The Badlands lesz, vagyis egy újonc szériáról van szó. Egy harcművész sorozatról van szó, mely a Journey to the West (Nyugati utazás) című klasszikus kínai történet alapján készül és posztapokaliptikus jellegű lesz, olyan, melyben a modern kor némiképp ötvöződni fog a sötét középkorral, tehát ugyanúgy jelen lesznek benne a motorok, mint például a feudális berendezkedés.


A friss bemutatók további áramlásának mindenképp gátat szab valamennyire az a tény, hogy az amerikai országos csatornákon szeptemberben induló szériákat nem kezdhetik el adni a hazai tévék, hiszen nem tudni előre, hogy melyik lesz sikeres. Márpedig egyikük sem vállalhatja be, hogy egy nagyobb reklámkampány és esetleges sikeres premiert követően azért ne adhassanak tovább egy sorozatot, mert Amerikában lekerül a műsorról. Természetesen előfordulhat, hogy a fentieken kívül is láthatunk világpremiereket a sorozatok világából 2015-ben, ezekről, amint fény derül rájuk, mi is hírt fogunk adni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!