Szekeres Viktor

Kiderült, melyik lesz a két X-Menes tévé­sorozat

Az elmúlt egy évben sokan találgatták, hogy melyik X-Men képregényből lesz tévésorozat. Legtöbben az X Factorre és a New Mutantsre tippeltek.

Melyik az eddigi legjobb Marvel-tévésorozat?
  • Agents of SHIELD
  • Agent Carter
  • Daredevil
  • Bocs, de nem nézek ilyesmiket.
Tavaly októberben ütötte fel a fejét az az igen hihető pletyka, miszerint az amerikai Fox csatorna elkészíti az X-Men képregények tévésorozatos adaptációját. Egy ideig hallgatás volt a projekttel kapcsolatosan, azonban januárban ismét némi infót hallottunk felőle. Gary Newman, a Fox csatorna szórakoztatásért felelős egyik elnöke elmondta, hogy továbbra is folynak a tárgyalások a Marvellel, és nagyon optimisták azok kimenetelét illetően. Akkor azt is biztosra vette, hogy nem fogják elhamarkodottan beindítani a projektet csak azért, hogy minél hamarabb képernyőre kerülhessen a sorozat.


Év elején még az is kiderült sajtóértesüléseknek köszönhetően, hogy egy, Patrick McKay és JD Payne által írt forgatókönyv-vázlat alapján Evan Katz és Manny Coto önthet végső formába a pilotot, s ők vezethetik majd az X-Menes írógárdát is. Most viszont már biztosan mondhatjuk, hogy nemcsak a korábban a 24-en dolgozó írók kapnak egy X-Men-sorozatot, hanem a Fargo készítője, Noah Hawley is, hiszen nem egy, hanem két, az X-Men világában játszódó széria kerülhet nemsokára képernyőre.

A Marvel Studios és a Fox Networks Group megegyezése alapján az egyik új sorozat a Foxra, míg a másik a kábeles FX-re készülhet el. Mindkettő executive producere Bryan Singer lenne, aki több X-Men-mozifilmet is rendezett, mellette pedig a mozis producer, Lauren Shuler Donner és némelyik X-Men-film írója, Simon Kinberg kapna még ilyen kiemelt, magas fizetéssel járó, nem írói státuszt. (A Marvel részéről szokás szerint Jeph Loeb, valamint Jim Chory lenne executive producer.)


A kiemelt, fő projekt, amely a Fox csatornára készülne, a Hellfire lenne (legalábbis ez a munkacíme), s mind a négy író, Evan Katz, Manny Coto, Patrick McKay és JD Payne is készítőként jegyezné. A szkript meg is kapta a teljes pilotszkript megírására a megbízást, tehát nemsokára elkezdődhet a szereposztás.

A Hellfire természetesen a The Hellfire Club történetére épülne. A sorozat sztorija a 60-as évek végén játszódna és egy fiatal ügynök lenne a főhőse, aki rájön, hogy egy különleges képességekkel rendelkező, hatalomra éhes nő milliomosok egy titkos társaságával dolgozik össze, és segítségükkel világhatalomra tör. (A The Hellfire Club moziban már feltűnt, az X-Men: Az elsőkben a Kevin Bacon által alakított Sebastian Shaw volt a vezetője.)


A másik X-Menes projekt a Legion lesz, mely az FX-re készül Noah Hawley forgatókönyve alapján - ebből nemsokára elkészülhet a pilot. A projektbe a fent említett executive producerek mellett még John Cameron és Steve Blackman száll be. A történet David Hallerről szólna, aki tinédzser kora óta küzd mentális gondokkal, s miután skizofréniával diagnosztizálták, évekig visszatérő vendég volt a pszichiátrián. Azonban miután fura körülmények között összefut egy másik pácienssel, felmerül benne, hogy az általa hallott hangok, illetve látomásai akár valóságosak is lehetnek. Haller karaktere természetesen a képregényekben 1985-ben bemutatkozó Legionön alapulna, aki az X-Men alapítójának, Charles Xaviernek a fia.

Melyik X-Menes sorozat érdekel jobban?
  • Legion.
  • Hellfire.
Ezzel a két sorozattal tovább nőtt tehát a Marveles élőszereplős tévésorozatok száma. Jelenleg az ABC-n fut kettő (Agents of S.H.I.E.L.D. és Agent Carter), és készül a harmadik, valamint a negyedik (a Most Wanted és a Damage Control), a Netflix eddig egyet (Daredevil) mutatott be, de pár hét múlva érkezik a következő premier (Jessica Jones), amit további három (Luke Cage, Iron Fist, The Defenders) fog követni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BrockSamson #1
    A Peter David fele X-Factor tokeletes lenne sorozatra, mert nem kellenenek hozza dollartizmilliok, mikozben majdnem minden korosztaly szamara erdekes tortenetet mesel el, kepregenyhez merten komoly karakterabrazolasokkal. Kar, hogy nem lesz belole semmi...