Szekeres Viktor

Sorozatokkal is készül a királyi tévé az őszre

Lesz esélye a közszolgálati csatornáknak az RTL Klub és a TV2 csatornái ellen? Ha csak a tévésorozatok minőségén múlik, akkor lehetne.

Melyiket választanád?
  • A közszolgálati csatornákat.
  • Inkább az országos kereskedelmi csatornákat.
Ha MTVA és ősz, akkor javarészt természetesen a Dunán kell keresni a nagyobb közönséget érdeklő produkciókat, melyek zöme saját gyártás. Sőt, olyan saját gyártás, melyeket már korábbról ismerhetünk. A Maradj talpon!, mely még mindig a csatorna egyik legnépszerűbb műsora, már vissza is tért a hétköznapi estékre, de szeptemberben folyamatosan sor kerül, illetve került a Szálka, a Magyarország, szeretlek!, illetve a Fábry új szezonjának premierjére is, míg október közepén érkezik a (már csak magyar címében) Játék határok nélkül új évada, igaz, ez már nem hazai produkcióban, hanem kínaiban.


Érdekesnek ígérkezik Bayer Zsolt ismeretterjesztő tematikájú szériája, melyben az újságíró Rockenbauer Pál nyomába eredő, az ő klasszikusát "dolgozza fel" Másfélmillió lépés Magyarországon - Bajától Tokajig címmel 23 részben hazánk tájain. Saját gyártású tévésorozatként a Munkaügyek szeptember végétől várja új epizódokkal követőit, de új magyar sorozatokat is láthatnak majd a nézők, például a Csányi Sándor és Schell Judit főszereplésével készült Csak színház és más semmit, valamint a Ketten Párizs ellent, melynek már meg is volt a premierje.

Természetesen nemcsak saját gyártással készülnek az MTVA-s csatornák, hanem hozott anyagból is próbálnak dolgozni. A hozott anyag esetünkben pedig tévésorozatokat, filmeket és természetesen sporteseményeket jelent. Az M4-re tartó sporteseményekről már korábban beszámoltunk, a húzó sportág továbbra is a labdarúgás lesz (főleg a Bajnokok Ligája és a hazai bajnokság révén), valamint a Forma-1.


A sorozatok követői számára több változást is hoz az ősz: a jelenleg a Duna műsorán futó szériák közül hamarosan befejeződik a Szerelem és vérbosszú, hogy átadja helyét a Római helyszínelőknek. Ugyancsak véget ér a Szívek doktora és a J.A.G., melyeket az Amerikában tavaly ősszel, Debra Messing főszereplésével debütált Laura rejtélyei (The Mysteries of Laura), valamint a Bosszú utolsó, negyedik szezonja vált. Vasárnap délutánonként pedig az angol Muskétások második évada kerül adásba, amely a Dumas-féle Három testőr történetét folytatja, illetve gondolja újra.

Ugyancsak visszatér a képernyőre, igaz már "csak" az M2-re, a Gyilkosság a harmadik szezonjával, s 2016-ban elkezdődik a Dunán a Brown atya harmadik szériája és a Don Matteo új évada, valamint folytatódik a Cédrusliget is a harmadik évaddal. A közszolgálati csatornák legnagyobb dobása azonban egyértelműen a Kevin Spacey főszereplésével készült politikai dráma, a Kártyavár (House of Cards) bemutatója lesz, de erre is csak a jövő évben kerül sor.


A filmek kedvelőinek számára hírértékkel bírhat, hogy folytatódik, majd lezárul Jean-Paul Belmondo mozijainak tallózása, hogy olyan kedvencek kövessék, mint az Aludj csak, én álmodom, a Rob Roy, a Zorro vagy épp az Apáca-show. A nyáron elindított Oscar-díjas film-szemle is folytatódik szombat esténként, kifejezetten kedvelt filmekkel, többek között a Szerelmes Shakespeare, a Szigorúan bizalmas, a Kramer kontra Kramer, az Éjfélkor Párizsban vagy épp a Holt költők társasága kerül sorra ebben a blokkban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #5
    Fullhd? Ej de le vagy maradva én 4k alá nem adom :P
  • Bazsio #4
    Én NEM!! TV-t nem is nézek és nem is fogok.Túl kötött és sablonos ahhoz hogy én TV-zek, szoktam TV-t nézni, de HDMI kábellel és FULL HD felbontásban egy AC vagy Battlefield társaságában :D
  • kovigyu #3
    Tudja valaki, hogy mi lesz az Egyszer volt hol nem volt c. sorozat 4. évadjával?
  • zola2000 #2
    Olyan szavazat miért nincs hogy egyiket sem?

    Az utolsó műsor amit néztem az mtvan az a pasta című dorama volt, 2012 tavaszán.
  • Smithie #1
    " királyi tévé "
    Utoljára szerkesztette: Smithie, 2015.09.14. 11:40:05