Szekeres Viktor

Döbbenetes új rekordot állított fel a Fear The Walking Dead

Arra számítani lehetett, hogy a Fear The Walking Dead premierje nézettségi rekordot fog dönteni, no de hogy ekkorát?

Hogy tetszett a Fear The Walking Dead kezdése?
  • Jó volt, bejött.
  • Közepes lett.
  • Elég gyengére sikerült.
  • Bocs, de én ilyen gagyit nem nézek.
Mivel a fiatalok, vagyis a 18-49 évesek körében Amerika legnézettebb sorozata a The Walking Dead (az összlakosságot figyelembe véve ötödik a sorozat), azt természetesen biztosra lehetett venni, hogy a spinoff, a Fear The Walking Dead is hatalmas nézettséggel fog debütálni. Sőt, az is egyértelmű volt, hogy minden idők legjobb kábeltévés nézettségét fogja produkálni Amerikában, a Better Call Saul idén felállított rekordját megdöntve. Nos, a premier igazolta is a várakozásokat.


Mindezzel az amerikai AMC is tisztában volt, így természetesen a csatorna megpróbálta maximalizálni reklámbevételeit azzal, hogy 90 perces speciális premiert tartott a Fear The Walking Deadből, ami hosszabb játékidőt és persze több reklámszünetet is jelentett. Az eredmény pedig önmagáért beszélt: 10,1 millió néző választotta a sorozatot a tévés sugárzással egy időben, márpedig ennyien még egy szériát sem néztek az amerikai kábeltévés történelemben, a korábbi első helyezett Raising The Bar nyitánya volt 7,7 millió nézővel - az a sorozat mindössze két évadot élt.

Még látványosabb volt a rekorddöntés a kereskedelmi korosztályban: a 6,3 millió "fiatal" néző kísérte figyelemmel a bemutatót, ami 4,9-es ratinget jelentett a célcsoportban - a korábbi, Better Call Saul által tartott csúcs 3,4-es rating volt, ami 4,4 millió nézőt jelentett, tehát azt majdnem 50%-kal szárnyalta túl Robert Kirkman és Dave Erickson szériája. Érdekesség, hogy nemcsak az első két helyezett AMC-s a kábeles nézettségi örökranglistán Amerikában, hanem az ötödik is, mely nem más, mint a The Walking Dead, mely öt éve 3,1-es ratinggel debütált és 5,3 millió nézővel - ezek az adatok azóta 8,6-ra és 18 millióra is felkúsztak.


Persze a kezdés mit sem számít egy sorozat színvonala kapcsán, hiszen az első rész nézettségét, miképp a mozifilmek esetében az első hétvégi bevételt pusztán a reklámok, valamint a sorozat/film ígérete, koncepciójának érdekessége határozza meg. A második hétre az esetek 99%-ban nézettség-, filmek esetében bevételcsökkenés szokott bekövetkezni, s ennek mértéke az, ami beszédes. Nos, a Fear The Walking Dead ilyen szempontból közepesen jól teljesített, hiszen mindössze a nézők 20%-a dobta be a pilot után azonnal a törölközőt, a többiek maradtak - 8,2 millióan látták a második részt, a 18-49-es ratingje pedig 4,1 volt az epizódnak. Most természetesen a készítők és a csatorna illetékesei s abban reménykednek, hogy rögtön be is áll szintre a sorozat.

Ezeket a nézettségeket egyébként manapság igencsak meg kell becsülni, hiszen mindig, amikor egy-egy tévésorozat a kutyát sem érdekel a tévében, elhangzik az az indok, miszerint az emberek már nem tévéznek. Mint a fenti példa is mutatja, ez közel sincs így, csak a megfelelő sorozatokat kell adni, és a néző máris odaszegeződik a képernyő elé, hogy élőben, reklámszünetekkel nézze az adott szériát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • laci0604 #20
    Ha szerinted ez egy "vérfröcsögős, hentelős, agyatlan hülyeség", akkor egy kockát nem láttál belőle.
  • laci0604 #19
    És ennek már 3 hete.
  • hungi #18
    Előtte talán ha utánanéznél...:

    Filmek:

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_zombie_films

    Sorozatok:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Zombies_in_television

    Kib*szott sok van...
  • Mat666 #17
    "legalább száz zombis film van"
    Írjál legalább 10 zombis filmet az elmúlt 10 évből és ha tudsz akkor is csak évi egy filmnél fogunk járni.( szerintem nincs 10 ilyen témájú film az elmúlt 10 évből)
    Most még vegyük azt hogy van három ilyen sorozat ha ide számoljuk a Z Nation ami nem teljesen komolyan vehető de szórakoztató.
    És akkor ez az a nagy mennyiség amit annyira lehet unni nevetséges.
  • sárkánylovag #16
    Szerintem az emberek a walking dead ot várják nem ezt.
    Nem jobb mint a Z nation ami szintén folytatódik.
    Közelében sincs a WD-nek színészi teljesítményben sajnos.
  • Mat666 #15
    Szerintem a városi környezet csak egy pár részig marad a költség okok miatt.
    Ha jól emlékszem a második részben már mint ha a sivatagot emlegették volna.
    Ami a nézettséget illeti szerintem nagyban az elődnek köszönhető akinek bejött az valószínűleg erre is kíváncsi volt.
    Majd elválik hogy mennyi nézőt tud megtartani én eddig egy erős közepesre tudnám értékelni de még nagyon az elején vagyunk.
  • Ender Wiggin #14
    nyilván elkerülte a figyelmedet, hogy legalább száz zombis film van, és tévésorozatból sem csak ez a kettő. bőven van mit unni a témán, mert a filmgyártás mellett a játékipar is rácuppant pár éve.
  • Tikal #13
    az a döbbenetes hogy ez a hír még csak most jutott el ide...
  • zetortraktor #12
    Akarod mondani, hogy naná, hogy sokaknak tetszik. Ld. nézettség, vagy a szavazás:

    Jó volt, bejött. 55% (195 szavazat)

    Ha horror lenne, vagy valami agyatlan kaszabolás, akkor sokkal többen utálnák. Nem véletlen, hogy a horror rétegműfaj és, hogy a kutya sem csinál zombis filmeket széles közönségnek, max szökőévente egyet.
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2015.09.12. 09:57:57
  • lac coo #11
    Még mindig leginkább dráma kategória, így sokaknak naná, hogy nem tetszik ....