Szekeres Viktor

A Disney trükkös plakáttal csalja lépre a fiúkat

A Walt Disney Pictures minden trükköt bevet annak érdekében, hogy a két hercegnőről szóló, Andersen-adaptációnak számító Jégvarázst ne csak a lányok, hanem a fiatal fiúk is megnézzék.

A Disney az Aranyhaj és a nagy gubanc című filmjénél szembesült ismét azzal a ténnyel, hogy a fiatal fiúkat egyszerűen nem érdekelte a hercegnős animációs film, hiszen egy "kislány" volt a főszereplője. Éppen ezért a stúdió marketinges erőfeszítéseinek egy részét arra fordította, hogy meggyőzze a tinédzser srácokat, hogy semmi szégyellnivaló nincs a film megnézésében - még az eredetileg tervezett Rapunzel címet is megváltoztatták Tangledre, igaz például nálunk maradt a lányos elnevezés.

Az sem véletlen, hogy a Pixar egyik legutóbbi produkciója, az ugyancsak lány főszereplővel rendelkező Merida, a bátor odakint a Brave címet kapta, most pedig a Jégvarázs (Frozen) kapcsán került elő ismét a stúdió részéről a gender-semlegességre való törekvés. Ez az egyik legutóbbi plakáton is látszik (ld. lent), ahol a marketingesek a film két főszereplőjét, a két hercegnőt rutinosan eldugják a hó alá, melléjük téve a két kevésbé fontos szerepet betöltő udvarlójukat, s a kép előterébe kiemelik a vicces mellékszereplőként funkcionáló Hóembert, azt a látszatot keltve, hogy a Jégvarázs elsődlegesen róla fog szólni.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!