Szekeres Viktor

Visszavonul a világ egyik legjobb filmrendezője

72 éves korában visszavonult a filmkészítéstől Hayao Miyazaki, aki olyan filmeket készített, mint A vándorló palota, a Chihiro szellemországban vagy A vadon hercegnője.

Koji Hoshino, a Studio Ghbili vezetője bejelentette, hogy 11. filmjét követően visszavonul Hayao Miyazaki. A japán animációs rendező ezzel mondhatni a csúcson hagyja, hiszen jelenleg minden idők egyik legkedveltebb és legfantáziadúsabb filmeseként tartják számon. Koji Hoshino mindez a Velencében megrendezésre került filmfesztiválon mondta a hírt elképedten hallgató újságíróknak a legújabb Miyazaki-film, a Kaze tachinu (The Wind Rises) vetítését követően, mely cseppet sem meglepő módon hatalmas sikert aratott.


Az elhangzottak szerint Miyazaki saját maga döntött úgy, hogy legutóbbi filmje egyben a hattyúdalát is jelenti, de további információ nem derült ki a rendező visszavonulásáról. A hírek szerint a héten Miyazaki tartani fog döntéséről egy szűk körű sajtótájékoztató. Miyazaki utolsó filmje Japánban egyébként hat hét alatt már több, mint 80 millió dollár bevételt hozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #2
    Nem lattam toluk mindent, de amit igen az mind top volt minden szempontbol.Ugyhogy tulajdonkeppen jah, elertek mindent. Akarhogy is, tovabbi sok sikert a Ghiblinek, sok-sok hasonlo szintu animet, mint eddig; Miyazaki mesternek pedig kellemes pihenest :)
  • IMYke2.0.0.0 #1
    72 éves. Bár jól tartja magát, a visszavonulásának egyik (ha nem a legfőbb) oka a kora, és az, hogy szerinte már mindent elért a Ghibli.