Szekeres Viktor

Ismét egy folytatásfilm alázta az eredeti premiereket

Amerikában már sokadjára fordul elő idén, hogy a hétvégi mozis bevételi toplista élén egy folytatás található. A Sony animációja ezúttal egyedül termelt annyi bevételt, mint a hét másik három, egyébként eredeti premierje.

Amerikában pénteken ismét egy folytatásfilm került a hétvégi bevételi toplista első helyére, a Derült égből fasírt második része, a Derült égből fasírt 2: A második fogás (Cloudy with a Chance of Meatballs 2) a múlt heti első helyezettet, a Hugh Jackman-féle Fogságbant (Prisoners) szorította le az élről 4001 moziban elér 35 millió dolláros teljesítményével. Ez nem rossz kezdés és mindenképpen 100 millió fölötti amerikai bevételt vetít elő, azonban a pár évvel ezelőtt bemutatott első epizód 30 milliós startját a Sony szerette volna nagyobb mértékben túlszárnyalni. (Az előzetes kalkulálásuk idején még arra is képesnek tartották a filmet, hogy 42 milliós nyitánnyal a legjobb szeptemberi kezdés címét is elhódítsa a Sony tavalyi animációjától, a Hotel Transylvaniától.)

A többi premierfilm a 3-4-5. helyen kezdett, nagyjából 9-10 milliós bevétellel. A legjobban a Hajsza a győzelemért (Rush) indított 2297 moziban 10,5 millió dollárral, ami nem sok, de Amerikában egy Forma-1-es filmtől nem nagyon várnak többet. Ron Howard filmjét a Baggage Claim követte 2027 moziban termelt 9,3 millió dollárral, majd pedig a Rush-hoz hasonlóan jó kritikákat kapó Don Jon találjuk meg a listán - Joseph Gordon-Levitt rendezése 2422 moziban 9 milliós bevételt produkált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!