Szekeres Viktor

Ismét animációs filmfesztivál idehaza

Ismét megrendezésre kerül itthon az Anilogue elnevezésű nemzetközi animációs filmes fesztivál. Idén két budapesti mozi fogja fogadni a rajzfilmek szerelmeseit.

Budapesten immár a tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált. Budapesten november 27-e és december 1-je között az Uránia és Toldi mozi várja a rajzfilmek szerelmeseit. Idén hat egész estés animáció és harminc rövidfilm versenyez majd a világ minden tájáról.

A verseny mellett az idei program több, Romániában élő magyar művész munkáját is bemutatja, valamint a nemzetközi zsűri tagjainak - Paul Bush, Hisko Hulsing és Zbigniew Rybczyñski - életművével is megismerkedhet majd a hazai közönség. A program egyik legérdekesebb részének az Anime Haiku japán válogatás ígérkezik, valamint gyermek és felnőtt workshopok, ahol a látogatók belekóstolhatnak az animáció készítés rejtelmeibe.

A rendezvényről a fesztivál honlapján lehet tájékozódni. A jegyek mind az Uránia Nemzeti Filmszínházba, mind a Toldi moziba 1150 forintba kerülnek, de november 26-ig kedvezményes, 800 forintért is megvásárolhatóak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!