Szekeres Viktor

Kína újabb amerikai kasszasikert tiltott le

Miközben Kína a világ második legnagyobb mozis piacává vált, egyik kezével hollywoodi kasszasikereket támogat, a másikkal viszont továbbra is letiltja egyes alkotások bemutatóját.

Ki érti Kínát? Egyrészről látjuk, hogy az ázsiai ország kezdi "bevenni" Hollywoodot és olyan filmeket támogat, mint a Vasember 3 vagy a Transformers 4, annak reményében, hogy a kínai érintettségnek köszönhetően az ottani bevételek megugranak. Másrészről viszont ismét azt olvashatjuk, hogy Kína visszautasította egy hollywoodi produkció bemutatását.

A The Wrap értesülései szerint az "áldozat" ezúttal a Gru 2. A Universal Pictures animációs produkciója világszerte már 600 millió dollár bevételnél tart, de jelen állás szerint ehhez az összeghez a kínai mozizók nem fognak hozzájárulni. Az okokról nem tudni, a Universal stúdió pedig (még) nem nyilatkozott a történtekről. A Gru 2 potenciálisan több tízmillió dollár bevételt hozhatott volna a világ második legnagyobb mozis piacán.

A kínaiak egyébként az elmúlt hetekben a Z világháborúról is lemondhattak, pár hete pedig Johnny Depp és Jerry Bruckheimer mondta le A magányos lovas kapcsán tervezett kínai látogatását, ugyanis az ottani forgalmazó összevissza tologatta a western premierjének időpontját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • emile zola #16
    Konkrétan én is leszarom, hogy hány kínai látta a Vasembert, vagy hogy az USA-ban hány kínai filmet néznek, mivel nem erről kezdtem el beszélni.
  • Zombee #15
    Konkrétan leszarom, mik a tilalmak Kínában, mivel nem erről beszéltem. A lényeg a kérdés a hírhez kapcsolódóan, hogy hány kínai film megy az amerikai mozikban, pláne olyan arányban, mint pl. a Vasember 3 Kínában.
  • Zombee #14
    Nem kell igénytelennek lenned ahhoz, hogy tetsszen a Transformers és az Avengers (utóbbi egyébként jó film), lehet értékelni emellett más, tartalmasabb filmeket is.
  • gombabácsi #13
    amúgy most hogy belegondolok, a nyugati világ tényleg minyonszerű valamiknek képzeli a kis kínai rabszolgáikat, akik az ifont gyátják nekik
  • gombabácsi #12
    biztos a sok kis buta sárga minyon nem tetszett a kínai vezetésnek...

    amúgy pl az indiai enthiran c. film pl sokkal jobb mint a hasonló usa filmek, persze az usa hasonló filmeknek (szennyformersz, avengers stb) bebutított célközönsége van, ezért nem tudják értékelni az enthirant
  • zola2000 #11
    Jó megértem hogy nem tetszenek az amcsi filmek (nekem sem), de nem érzem magam többnek attól hogy csak doramát-animét-és keleti filmeket nézek és csak keleti zenéket hallgatok stb ez ilyen szempontból lényegtelen, de inkább ízlés-stílus dolga.

    De attól hogy csak amerikai filmeket látni mindenhol keleti filmeket kb elvétve sem sehol nekem is ilyen "összeesküvés elméletek" járnak a fejemben. Úgy értem ha kicsi rá az igény akkor is kellene menniük max kevesebbnek (mondjuk heti 1-2t lehetne találni az már jó lenne) de végig nyálazva a heti TV műsort (néha szoktam ilyent csinálni) az ingyen fogható csatornákon szinte abszolút nulla számban megy ázsiai műsor, idén 2013ban a pasta című sorozat ment eddig az M2n és a vörös szikla a viasat 3mon összesen, aztán már augusztus van!

    Persze töltögetek mint mindenki, de azért valljuk be NAGYON kényelmetlen hogy egész nap dolgozok, hazaérek aztán tvznék is ... ami abból áll, hogy a laptopot oda kell cipelni a TVhez, és boot majd videó kiválasztása majd felirat betöltése, ami nagyon kényelmetlen.
  • Sajátvéleményem #10
    Lehet, hogy ezek a filmek kasszasikerek, az elbutult, rétegek között, de szarok.
    Kínában is van net, majd aki akarja megnézi ott a "betiltott" filmeket. Mert azért Kínában is vannak igénytelen emberek, akik Pókembert meg transzformert akarnak látni. Magyarországon is ez van, a mozik játsszák a sok gagyi szar zsidó-propaganda filmeket, (melyik amerikai film nem az?) pedig a világban több száz ezer film készül évente, amit soha az életben nem fognak játszani a mozik, vagy a TV csatornák, és ezek nincsenek betiltva idehaza. -Csak éppen nem tudunk róla, ez az elhallgatás politikája, a "foss" meg áramlik be, az folyik a csapból is. A mai "világnak" ostoba buta emberekre van szüksége, lehet 6 diplomája, és nyolc nyelvvizsgája valakinek, attól még hülye, mert semmit nem ért a világból, csak azt amit megetettek vele.
  • AZTA #9
    A múltkor néztem egy mostani kínai maffiás filmet, és észrevettem hogy ilyen nagy dög kiköpött mercinek látszó autók volna benne, de aztán jobban elkezdtem az autókat figyelni, és látszódott hogy azok nem is mercik. Ilyen ismeretlen márkák voltak merci kasztnival.
    Hallottam már erről, hogy bevisznek Kínába mindenféle autót és lekoppintják, majd más néven árulják. :D
  • emile zola #8
    Láthatólag fingod sincs hogy miféle tilalmak, megkötések vannak a Kínában bemutatásra kerülő filmekre vonatkozóan. Először tájékozódj kicsit, majd utána folytatjuk...
  • Wittgen #7
    Azért Kínában nem kevés filmet a párt finanszíroz, azok minőségén meg is látszik a beleölt pénz. Lehet, hogy propaganda meg minden, de szinte mindegyik blokbászterük még európai szemmel is jó film. Nem úgy, mint nálunk azok a filmek, amiket az állam támogat...