Szekeres Viktor

Egy új idegen nyelvű filmért van oda Amerika

Úgy tűnik, hogy kétévente mindig akad egy olyan nem angol nyelvű film, mely sikert arat Amerikában. Időn ez a mexikói No se Aceptan Devolucionesnek jött össze, mely már most minden idők ötödik legsikeresebbje a kategóriában.

Amerika nem arról híres, hogy idegennyelvű filmeket vinne sikerre a mozikban, de olykor úgy tűnik, hogy a nézők feladják elveiket. Feladták 2000-ben a Tigris és sárkányért, mely 128 millió dollár bevételig jutott el, feladták 1998-ban Roberto Benigniért és Az élet szépért (58 millió dolláros bevétel), de feladták a 2004-es Hősért és a 2006-os Pán labirintusáért is.


E filmek mögött jelenleg minden idők ötödik legsikeresebb filmjévé lépett előre a 3 hete bemutatott Instructions Not Included (No se Aceptan Devoluciones) című mexikói komédia. A spanyol nyelvű film eddig 33 millió dollár bevételt szerzett és nem azért, mert Oscar-esélyes lenne, sőt, a kritikái eddig meglehetősen negatívak, de úgy tűnik, hogy a valószínűleg jórészt spanyolajkú közönség valamit mégis látott a komédiában. A film a hétvégén az Amélie csodálatos életét előzte meg a ranglistán és hét közben a Pán labirintusát is maga mögött fogja tudni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!