Berta Sándor

A Qualcomm chipjeire épít a Volkswagen

Újabb német gyártó választotta az amerikai konszern termékeit.

Március végén vált ismertté, hogy közösen fejleszt szoftvereket az Arriver, a BMW és a Qualcomm. A vállalatok jelezték, hogy már a következő generációs megoldásokon dolgoznak.

A Handelsblatt német gazdasági újság információi alapján a Volkswagen most úgy döntött, hogy az önállóan közlekedő modelljeiben a Qualcomm chipjeit fogja alkalmazni. 2026-tól pedig a gyártó tulajdonában lévő összes márka mindegyik gépkocsijába ezek a megoldások kerülnek.

A megkötött megállapodás 2031-ig tart, a Qualcomm az első chipeket 2025-ben kezdi el szállítani. A szerződés értéke egymilliárd euró. A Volkswagen azzal indokolta a döntést, hogy az amerikai gyártó igazi innovációs motornak tekinthető. A chipeken az az automatizált közlekedési szoftver fog futni, amelyet a Volkswagen és a Bosch fejleszt közösen. Érdekesség, hogy a megállapodás aláírására Herbert Diess, a német társaság vezetője az Amerikai Egyesült Államokba utazott. Ez is azt mutatja, hogy mennyire fontos volt a Volkswagen számára a mostani együttműködés.

A német óriáscég az idén bejelentheti az első saját fejlesztésű járműchipjeit. Ugyanakkor az még nincs eldöntve, hogy a saját fejlesztésű operációs rendszeréhez szükséges nagy teljesítményű számítógépekbe az Intel, az nVidia vagy a Qualcomm termékei kerülnek-e. A Volkswagen mindenesetre mind a három cég vezetőivel tárgyalásokat folytat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!