Berta Sándor

Dinamikus kijelzőt készített a Continental

A képernyő lehetővé teszi, hogy a megjelenített tartalmat adott esetben csak a vezető melletti utas lássa.

A Continental által megalkotott Switchable Privacy Display egy rendkívül innovatív kijelző, amelynek a segítségével a járműinformációk dinamikusan jeleníthetők meg vagy egy privát üzemmód keretében vagy mindenki számára látható módon. Így a képernyőn megjelenített multimédiás anyagok vagy különböző adatok nem vonják el a sofőr figyelmét. Igény esetén és ha a közlekedési helyzet lehetővé teszi, akkor az utasok hozzáférést kapnak a különböző felvételekhez és információkhoz. A hagyományos kijelzők hátránya, hogy nem teszik lehetővé a privát üzemmód használatát, illetve az egyes üzemmódok közötti rugalmas átváltást.

Philipp von Hirschheydt, a Continental felhasználói tapasztalatokért felelős üzletág-vezetője elmondta, hogy a korszerű járművek egyre inkább guruló okostelefonokká válnak. A figyelem elvonása azonban még mindig a közlekedési balesetek egyik fő oka. Éppen ezért az új megoldásukkal azt célozták meg, hogy digitális élményt nyújtsanak - a lehető legcsekélyebb figyelemelvonás mellett. A felhasználói élmény elemi szemponttá válik a következő időszakban, de meghatározó, hogy a vezetők mellett helyet foglaló utasoknak is új informatikai és szórakoztató lehetőségek álljanak a rendelkezésükre.

További előnye az új fejlesztésnek, hogy gombnyomásra láthatatlanná teszi a tartalmakat, ez a kapcsolható fényelosztásnak köszönhető. A privát üzemmód alkalmazásakor a fény kevesebb, mint egy százaléka jut el a sofőrhöz. Ez az első alkalom, hogy a technológiát egy autóipari gyártó vagy beszállító alkalmazza. Az első Switchable Privacy Display termékek várhatóan 2024-ben jelennek meg a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!