Berta Sándor

Az LG OLED-kijelzői kerülnek az új Mercedesekbe

A gyártó új modelljeibe építhetik be a képernyőket, amelyeket az eddigieknél sokkal jobban lehet integrálni a járművekbe. A projekt megvalósulásáig azonban még több év telhet el.

Az LG Display a Samsung Display Corporation (SDC) mellett az egyik legnagyobb OLED-gyártó és egyúttal a Mercedes-Benz kijelzőszállítója. A mostani E-osztályú gépkocsik 12,3 hüvelykes képernyőit is az LG Display biztosítja. A Business Korea meg nem nevezett ágazati képviselőkre hivatkozva arról számolt be, hogy a német konszern jövőbeli összes modelljébe az LG Display OLED-kijelzőit szerelhetik be. A termékek kifejlesztésében mind a két társaság részt vesz majd, a munka 2022-től kezdődhet.


A p betű a műanyagot jelenti, mely az üvegnél jobban formálható, azaz így bármilyen alakú kijelző elkészíthető

Az OLED-képernyők nem csupán a tökéletes fekete megjelenítését teszik lehetővé, hanem a kijelzők számos formában és hajlított módon való beszerelését is. Az ilyen megjelenítők fejlesztése ugyanakkor néhány akadály elé állíthatja a két vállalatot. Az autókban való alkalmazáshoz rendkívül ellenálló alkatrészek kellenek, amelyek kibírják a forróságot, a hideget és a rezgéseket is. A gyakran folyamatosan mutatott azonos tartalmak miatt ráadásul fennáll annak a veszélye is, hogy a képernyők beégnek.

Az LG Display jelenleg a Daimler, a Toyota, a Honda, a Hyundai, a Kia és a GM járműveihez szállít kijelzőket. Korábbi hír szerint POLED-képernyőkön dolgoztak, akkor az Audi tűnt az egyik lehetséges partnerjelöltnek, mert a cégnek az LG Display már szállított OLED-paneles kijelzőket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pixx #2
    Pont ezt akartam írni, tizen valahány óra elég nekik :D
  • Adamyno #1
    Akkor lesz csak igazán jó, ha beégnek a képpontok :P