Berta Sándor

Szabadalom is alátámasztja a Xiaomi Mi Car fejlesztését

A dokumentum az autóba építendő szenzorokra tért ki.

A Xiaomi a tervek szerint 2024-ben dobná piacra saját elektromos gépkocsiját és Pekingben építi fel építi fel az üzemét, amely évente mintegy 300 ezer elektromos járművet állíthat elő. Luo Baojun, a Xiaomi ügyvezető igazgatója nemrég azt mondta, hogy az első autó prototípusát még az idén, az előzetes elképzelések alapján a harmadik negyedévben mutatják be.

A Xiaomiui nevű oldal számolt be egy most nyilvánosságra hozott szabadalomról, amely azt mutatja meg, hogy a gyártó a szenzorokra összpontosít. A kínai cég a dokumentumot 2019 márciusában nyújtotta be és nem magát a Mi Cart írta le, hanem az új modellben több kamera egy időben való használatát.

Az anyag szerint csak az elektromos gépkocsi elejébe három kamerát építenek be, de nem egymás mellé, hanem némileg elfordítva, hogy minél szélesebb szögben lássanak, ezáltal a holttereket ki lehet zárni. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a felvételeket milyen módon dolgoznák fel, de a legvalószínűbbnek az asszisztensrendszerek integrálása tűnik.

A Xiaomi a saját adatai alapján tavaly februárban több mint 830 szabadalommal rendelkezett a járműgyártás területén. Az még kérdéses, hogy e találmányok közül hányat fognak bevonni a Mi Car projektbe, illetve az elektromos autó milyen mértékben tartalmaz majd fejlett funkciókat, amelyek például az autonóm közlekedést teszik lehetővé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!