Berta Sándor

Még az idén bemutatja az autóját a Xiaomi

Az első prototípust az év vége előtt láthatja majd a világ.

A Xiaomi a tervek szerint 2024-ben dobná piacra saját elektromos gépkocsiját és Pekingben építi fel az üzemét, amely évente mintegy 300 ezer elektromos járművet állíthat elő. A Gizmo China nevű híroldalnak Luo Baojun, a Xiaomi ügyvezető igazgatója most az új elektromos autó fejlesztési ütemtervéről beszélt. A menedzser elmondta, hogy az első gépkocsi prototípusát még az idén, az előzetes elképzelések alapján a harmadik negyedévben mutatják be. Bajoun azt ecsetelte, hogy a jármű számos területen ér majd el áttöréseket, pontos információkat ugyanakkor nem árult el.

Zeng Xuezhong, a Xiaomi csoport alelnöke és az óriáscég mobilrészlegének a vezetője kitért a cégen belüli tudásmegosztásra. Ez azt jelenti, hogy az autótervező és -gyártó, illetve az okostelefon-részleg havonta megosztja egymással az akkumulátortechnikákkal, a képfeldolgozással és a szállítói lánccal kapcsolatos műszaki információkat. A képfeldolgozás említése utalás arra, hogy a Xiaomi Cart felszerelik fedélzeti kamerákkal, amelyek akár a parkolás segítésére, asszisztensrendszerekhez vagy autonóm közlekedéshez használhatók lesznek.

A kínai gyártó tavaly márciusban - 10 milliárd jüanos tőkével - hozta létre a Xiaomi Automobile Co. Ltd. nevű leányvállalatát, amelyet Lei Jun vezet és amelynél több mint 500 szakember foglalkozik kutatással és fejlesztéssel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!