Berta Sándor

Chiphiány - korlátozott funkciókkal érkeznek a Ford egyes autói

A gyártó a chiphiány miatt volt kénytelen bevezetni bizonyos intézkedéseket.

Az Automotive News írta meg, hogy a társaság a Ford Explorer típusú SUV gépkocsijai egyes modelljeit korlátozott funkciókkal szállítja ki a megrendelőknek. Az érintettek azzal szembesültek, hogy a járműveikben a hátsó ülésekről a klímaberendezés és a fűtés csak korlátozottan vezérelhető. A jelenség a tavaly január óta tartó chiphiányra vezethető vissza. A Ford ugyanakkor jelezte, hogy a be nem épített alkatrészeket egy esztendőn belül kiszállítja a márkakereskedőknek, amelyek utólag - meghirdetett kampányok keretében - beépíthetik majd azokat.

A cég szóvivője a The Verge megkeresésére válaszul megerősítette, hogy mind a klímaberendezés, mind a fűtés a megszokott módon működik majd a Ford Explorerekben. Azok pedig, akik előre lemondanak a funkciókról, a megrendelés leadásakor árengedményt kapnak.

Az eset tökéletesen rávilágít a jelenlegi helyzetre, amelyben egyre több gyártó kényszerül arra, hogy az egyik vagy a másik, esetleg akár egyszerre több chip hiánya mellett dobja piacra az egyes autóit. A hiányzó alkatrészeket ezért általában utólag építik be a márkakereskedők. A Fordnál ráadásul több ezer olyan félkész gépkocsi is van, amelyek egy hatalmas parkolóhelyen arra várnak, hogy végre megkapják a hiányzó chipeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!