Gyurkity Péter

Leállt a Ford F-150 Lightning gyártása

Egyetlen fontos komponens gondjaival küszködik a cég, amely most kénytelen szüneteltetni a gyártást.

A jól ismert amerikai autógyártó tavaly számos alkalommal szerepelt híreinkben, többnyire az elektromos autókra való átállás, valamint az ezzel kapcsolatos méretes beruházási tervek révén. Utoljára arról írtunk, hogy két részre válik a cég, most azonban egy komoly problémáról adtak hírt, amely az elektromos F-150 gyártását is érinti.

A hónap közepén külsős források számoltak be arról, hogy a Ford kénytelen egy ideig leállítani az első elektromos pickup, vagyis az F-150 Lightning, sorozatgyártását, azt pedig nem tudjuk, hogy ezt mikor indítanák újra. A pontos okokról ugyan nem árultak el részleteket, bár azt megtudjuk, hogy jó eséllyel az akkumulátorokkal vannak gondok, amit egyelőre házon belül vizsgálnak, hogy minél előbb megoldást találjanak a problémára. Érdekesség, hogy nem is olyan régen maga Jim Farley vezérigazgató is megemlített bizonyos gondokat, a mostani hír viszont erre tesz rá még egy lapáttal.

Némileg furcsa, hogy az elektromos F-150 értékesítése, annak forgalmazása nem áll le, vagyis a már a piacon lévő példányokat továbbra is beszerezhetjük. Mindez arra utal, hogy az éppen gyártás alatt álló szériával, annak példányaival akadtak gondok, bár a gyártó erről sem árult el további részleteket. A cég szóvivője most azt emelte ki reagálásában, hogy dolgoznak a megoldáson, mindent megtesznek a vásárlók megfelelő kiszolgálása érdekében, ennek révén pedig a lehető leghamarabb újraindítják majd a gyártást és a leszállítást.

Meglátjuk, a probléma meddig akadályozza majd az előállítást, illetve hogy ennek milyen következményei lesznek az egyes példányokra nézve – eddig „mindössze” a részvényárfolyam beeséséről beszélhetünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!