Berta Sándor

Közösen fejleszt navigációs megoldásokat a Volkswagen és a TomTom

A két fél elmélyíti az eddigi együttműködését.

A TomTom bejelentette, hogy több esztendőre szóló megállapodást kötött a Volkswagennel, amelynek értelmében közösen fognak kifejleszteni különböző navigációs megoldásokat. Az új egyezmény érinti annak módját is, ahogy a járműgyártó és a beszállítója kooperál majd a jövőben egymással. Harold Goddijn, a TomTom első embere úgy vélte, hogy a német autógyártóval kialakítandó partneri kapcsolat az együttműködés teljesen új formáját fogja megvalósítani.

A Volkswagen képviseletében a Cariad nevű szoftver- és technológiai leányvállalata vesz majd részt a TomTom szakembereivel való kooperációban. Az utóbbi ötvözni fogja a holland vállalatnak a hibrid navigációban szerzett tudását és tapasztalatait, valamint a Cariad prémium felhasználói élménykompetenciáit. Az együttműködés keretében a Volkswagen mindegyik modelljének, így az elektromos gépkocsijainak a felhasználói kezelőfelületébe, illetve a Cariad egységes szoftver- és hardverplatformjába is integrálják majd a TomTom térképészeti és navigációs technikáját.

A holland cég szóvivője a Reuters hírügynökségnek megerősítette, hogy az egyezség a kínai kivételével mindegyik piacra érvényes, s a több évet felölelő korábbi sikeres és együttműködés folytatása. A TomTom egy átfogó navigációs megoldást fejleszt. A technikával ellátott első modellek elektromos meghajtásúak lesznek és 2023-ban közlekednek majd az utakon. A Cariad 2030-ig 40 millió járművet akar világszerte összekötni a Volkswagen felhőrendszerével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • igazamvanvagyig #1
    Na 2 s@ar ceg.Ez komoly lesz......... Egy Garmin Toyota parostol viszont komoly dolgok lehetnenek.