Gyurkity Péter

Bemutatkozik az elektromos Ford F-150

Napokon belül sort kerítenek a bemutatóra, egy régi nevet élesztve fel.

Március közepén már mi is jeleztük, hogy érkezőben van az amerikai autógyártó teljesen elektromos megoldása, amely az odaát legnépszerűbb család új tagjaként mutatkozna be. Erre néhány napon belül sor kerül, a piaci megjelenésre azonban még picit várnunk kell.

A Ford egy rövid Twitter-bejegyzésben közölte a nagyérdeművel, hogy május 19-én vehetjük majd szemügyre az F-150 elektromos változatát, amelyről korábban már néhány felvételt is láthattunk. Újabb technikai részleteket ugyan ezúttal nem árultak el, viszont az teljesen egyértelmű, hogy új területre merészkednek, ami többek között azért kockázatos lépés, mert nincs rá garancia, hogy az új kivitel megfelelő teljesítményt nyújt majd a vásárlóknak. A Ford F-osztály az eddigi adatok alapján a legnépszerűbb családnak számít az Egyesült Államokban, tavaly ezen a területen már egy hibrid példánnyal újítottak (a 2021-es modellel), most azonban az F-150 SVT Lightning néven rántják le a leplet az elektromos pickupról, ami komoly kihívókkal lesz kénytelen szembenézni.


A Lightning nevet a gyártó korábban is alkalmazta, mégpedig ugyanezen osztályon belül, hiszen a kilencvenes és a kétezres évek első felében ezzel jelölték a nagyobb teljesítményt leadó változatokat. Az előzetesen elhangzott ígéretek szerint az új jövevény igencsak erős lesz, az iker-motor az F-150 Hybrid típushoz képest is nagyobb teljesítményt nyújtana, ez tehát 500 lóerő körül lenne, miközben a nemrég bemutatott Mustang Mach-E GT esetében ez 459 lóerő. Ehhez persze igencsak méretes akkumulátor társul majd, amely szintén a Hybrid típus megoldására építene, azt fejlesztené, bővítené tovább, viszont az autónak olyan riválisok ellen kell majd jól szerepelnie, mint a Tesla Cybertruck, a GMC Hummer, valamint a Rivian R1T, amely még az év vége előtt megjelenik a piacon.

A Ford fejlesztése ezzel szemben csak jövő tavasszal rajtolna el, a pontos konfigurációkat és az árakat később ismerjük majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!