Berta Sándor

Autonóm teherautók - együttműködik a Volvo és az nVidia

A két cég a mesterséges intelligencia területén akar kooperálni egymással.

Martin Lundstedt, a Volvo csoport elnök-vezérigazgatója és Jensen Huang, az nVidia alapítója és vezérigazgatója bejelentette, hogy egy közös haszongépjármű-platformot szeretnének létrehozni. A kifejlesztendő megoldás az nVidia szenzorfeldolgozási, érzékeléselemzési, térképlokalizációs és úttervező szoftvercsomagján alapul majd, s számos alkalmazási lehetőséget fog kínálni, többek között az áruszállítás, a tömegközlekedés, az építkezések, a bányászat vagy az erdőgazdaság területén.

Az új platformot integrálják majd a gépkocsik fedélzeti számítógépeibe, de a neurális hálózatok képzése során, a szimulációkban és az autonóm autók rendszereinek minősítése is komoly szerepet fog kapni. Emellett kiegészíti majd az nVidia Drive platformját is. Az új fejlesztést először mellékprojektekben fogják tesztelni és csak azután kerül majd a kereskedelmi ajánlatokba.


Martin Lundstedt kiemelte, hogy az automatizálás reális előnyöket teremt az ügyfeleik és a társadalom számára a biztonság, az energiahatékonyság és a produktivitás területén. Az automatizált alkalmazásokat lépésenként vezetik be és a vezetőket segítő rendszereknél éppúgy meg fognak jelenni, mint a teljesen önállóan működő járművek és gépek területén.

Jensen Huang hangsúlyozta, hogy a fuvarozás a világ legnagyobb hálózata, amelynek a segítségével az online vásárlásokon keresztül gyakorlatilag a világ bármely részén mindent nagyon gyorsan el lehet juttatni az emberek közelébe. A mesterséges intelligencia és a robotika területén lévő legújabb áttörések az intelligencia és az automatizálás új szintjét hozzák el és hozzájárulnak ahhoz, hogy a közlekedés kihívásainak meg lehessen felelni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • duke #2
    Hidegebb tajakon kenyelmetlen lehet ilyen kabrio kamiont vezetni. :))
  • Cat #1
    Ez a bőrdzseki nagyon gáz.