Berta Sándor

Robotautós szolgál­tatást indít Izraelben a Volkswagen

Az izraeli kormány jóváhagyta, hogy jövő év elejétől autonóm elektromos járművekből hozzanak létre egy taxiflottát.

A program keretében három cég fogott össze. A Volkswagen, a MobilEye és a Champion Motors közösen fektetnek be Izraelben, ahol önállóan közlekedő elektromos gépkocsikkal akarnak szolgáltatást indítani. A társaságok előtte azonban még megalapítanák a New Mobility in Isreal nevű közös vállalkozásukat, s az együttműködés elindításához szükség lesz a megfelelő hatóságok és testületek jóváhagyására. Az izraeli kormány előzetesen jóváhagyta az ismertetett terveket.

A 2019 elején induló és 2022-ig tartó projektben a Volkswagen biztosítja majd az elektromos járműveket, a MobilEye a 4-es szintű önálló közlekedéshez szükséges hardvereket, biztonsági szoftvereket és térképadatokat, míg a Champion Motors a flottaműködtetéshez kellő rendszereket. A három vállalat közösen fogja kifejleszteni a mobilitásplatformot és szolgáltatásokat, valamint más ajánlatokat és tartalmakat. Az izraeli kabinet vállalta, hogy három fő területen (jog és szabályozás, a szükséges infrastruktúra és közlekedési adatok közös használata, illetve az infrastruktúrához való hozzáférés) támogatja majd a programot. Az új ajánlat lesz az első robotautós szolgáltatás Izraelben.

Dr. Herbert Diess, a Volkswagen vezetője közölte, hogy meggyőződésük, hogy az önállóan közlekedő elektromos gépkocsik Izraelben és a világ más városaiban is biztonságos, tiszta és emissziómentes közlekedést fognak kínálni, amely mindenki számára hozzáférhető és kényelmesen használható lesz. A Volkswagen és a MobilEye korábban megállapodott, hogy az idei évtől új navigációs szabványt vezet be az automatikus vezetéshez. A Volkswagen új modelljeit a MobilEye által fejlesztett, kamerán alapuló Road Experience Management (REM) nevű megoldással szerelik fel. A REM precíz helymeghatározást tesz lehetővé valós időben és képes a környezetet modellezni a teljesen önálló vezetéshez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • duke #3
  Es persze akkor lesznek csak igazan nagy bajban, ha a terroristak kezebe kerulnek, ezek az autok.
 • duke #2
  Ennel sokkal veszelyesebb a helyzet. Ki tudja milyen titkos programok futnak ezekben az autokban, lathattuk miket csinaltak a dizel autokkal.
  Berlinben megnyomnak egy gombot, gyilkos robotokka alakulnak, mint a transformersben, es kezdodik elolrol a 3. birodalom.
 • fonak #1
  Aztán balesetet okoznak a náci autók, és fizetheti a VW a kárpótlást :) (Bocs...)