Berta Sándor

Mesterséges intelligencia chipet készít a Tesla

Az információt a cég első embere árulta el. Ugyan Elon Musk tart a technológiától, mégis leigazolta az AMD chiptervezőjét.

Elon Musk, a Tesla Motor és a SpaceX vezetője az NIPS konferenciát kísérő parti keretében közölte, hogy az autógyártó saját mesterséges intelligencia chipet fejleszt az önállóan közlekedő gépkocsikhoz. A folyamatban komoly szerepet kap Jim Keller is, aki korábban az Apple és az AMD számára fejlesztett chipeket - minderről a The Register számolt be a rendezvény résztvevőire hivatkozva.

Musk kijelentette, hogy szeretné leszögezni, hogy a Tesla nagyon komoly foglalkozik a mesterséges intelligenciával mind a szoftverek, mind a hardverek szintjén. Ennek jele az is, hogy saját mesterséges intelligencia hardverchipeket készítenek. A projektért Jim Keller felel, aki korábban az AMD chiptervezője volt. Ezzel kapcsolatban a milliárdos megjegyezte, hogy a szakember fejleszti ki a számukra a különleges mesterséges intelligencia hardvereket, amelyek a véleményük szerint a világ legjobb ilyen megoldásai lesznek. Keller egyébként tavaly óta dolgozik az autógyártónak és Musk teljes mértékben megbízik benne. A menedzser hozzátette, hogy Keller a legjobb ember erre a feladatra.

Musk a partin hangot adott annak a feltevésének is, hogy tíz év múlva az újonnan készített járművek fele már önállóan fog közlekedni. Tekintettel az autonóm autók aktuális elterjedtségére ez a vélemény akár merész is lehet. Érdekesség, hogy a CNBC már szeptember végén arról tudósított, hogy a Tesla az AMD munkatársaival közösen saját chipen dolgozik a jövőbeli modellek számára. Az elmúlt hónapokban kiderült, hogy mesterséges intelligencia chipet fejleszt az Apple, az Intel és a Huawei is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • thomasbear #3
    dagobert mc.chip
  • esztyopa #2
    Már mindenki fejleszt ilyen-olyan chippet !
    Nem kéne nekem is ?
  • kvp #1
    Ujabban MI chipnek hivnak minden vektor processzort, pedig a rendes tomb processzorok fejlesztese lenne a hatekony irany. Ennek ellenere, az amd, az intel es az nvidia is csak vektoros egysegekkel jott ki. A nagy cegek kozzul kb. csak a google-nek van rendes cnnd processzora, de ok meg csak sajat hasznalatra gyartanak.