Berta Sándor

Közösen fejleszt autókat a Volvo és az nVidia

A két gyártó és két további támogató stratégiai partnerséget kötött.

A Volvo, az Autoliv és az nVidia létrehozta a Zenuity nevű közös vállalatot. A négy cég közösen akar önállóan közlekedő gépkocsikat megalkotni, amelyek az nVidia Drive PX platformjára épülnek majd. A cél az, hogy 2021-re sikerüljön megvalósítani a magas fokúan automatizált járművek sorozatgyártását. A Zenuity önálló közlekedést biztosító szoftverrel fogja ellátni a Volvót, majd az Autoliv harmadik fél számára is elérhetővé fogja tenni ezeket a programokat.

Jan Carlson, az Autoliv ügyvezetője kiemelte, hogy azáltal, hogy az nVidia lett a partnerük, hozzáférést szereztek az autonóm vezetés területén meghatározó mesterséges intelligencia platformhoz. Jensen Huang, az nVidia első embere pedig hozzátette, hogy a technológia a kulcs az autonóm autók kifejlesztéséhez. A Drive PX skálázható és akár energiatakarékos üzemmódban vagy egy nagy teljesítményű mesterséges intelligencia szuperszámítógép keretében is felhasználható. Az aktuális Drive PX 2 maximális kiépítettségben két Pascal grafikus chipet tartalmaz, amelyek mindegyikét 4 gigabájt GDDR5 RAM egészít ki, valamint két Denver-magos processzorból és négy ARM Cortex-A57-ből áll.

A Volvo Cars, az Autoliv, a Zenuity és az nVidia olyan rendszereket akarnak közösen megalkotni, amelyek a gépi tanulás segítségével ismerhetik fel a környezetükben lévő tárgyakat, fel tudnak készülni a lehetséges fenyegetésekre és képesek biztonságosan navigálni a gépkocsikat. Ezek a megoldások képesek ötvözni a valós idejű információkat egy nagy felbontású térképpel, ezáltal lehetővé téve egy biztonságos útvonal megtervezését és az azon való precíz haladást, miközben ügyelnek az állandóan változó körülményekre is. Emellett képesek a jármű teljes térhatású képét is megjeleníteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Whysper #6
  ;)


  Utoljára szerkesztette: Whysper, 2017.07.06. 11:07:20
 • Pityu83 #5
  Mindig ez a fejlődés bla bla,és honnan tudod,hogy az az élet értelme,hogy fejlődnie kell az emberiségnek?Fejlődünk mert azt mondják és megyünk előre de mégis visszafelé.És ahogy a mondás mondja nincs olyan hosszú aminek ne lenne vége.
 • bdzsana #4
  Elég sok minden működik számítógéppel amik felett ha átvennék az irányítást elég nagy gebaszt tudna okozni. Ha a te fejeddel gondolkozna mindenki, akkor eléggé megrekednénk a fejlődésben.
  Egyébként abban nem látsz veszélyt, hogy emberek vezetik és mondjuk valaki gondol egyet és kamionnal behajt a tömegbe? ;)
 • kgpro #3
  Szeretném látni ezeket az autókat, amikor jön majd a "Petya", és végig zsarolja a világot, hogy akkor kapod vissza a kocsidat, vagy akkor mész oda, ahova szeretnél, ha fizetsz.
  Az önjáró autó egy rémálom! Nem technikai probléma, nem új, és fejlettebb algoritmusok kérdése, hanem kommunikáció biztonsági probléma!
  Amióta van vírus, azóta nem sikerült ellenük védekezni, és a helyzet ma kritikusabb, mint valaha.
  Az adatvesztés is nagy baj, de egy vírussal irányított karambol miatti életveszés....
 • Lacee86 #2
  Érdekesen hangzik.
 • Alexease #1
  Ez szamomra annyira erdektelen, amikor egy uj nVidia videokartyat sem tudnek megvenni:DDDDD