Berta Sándor

Skype kerül a Volvo 90-es sorozatú modelljeibe

A svéd autógyártó csúcskategóriás járműveibe a közeljövőben integrálhatják a szoftvert.

A konszern lépésének köszönhetően a járműtulajdonosok az utak során az eddiginél sokkal egyszerűbben kommunikálhatnak. Miután a Volvo elsősorban az üzletembereknek kínálná a megoldást, ezért a Skype for Business integrációjára összpontosít.

A VoIP-szoftver egyelőre csak a 90-es sorozatú modellekben lesz elérhető. Az alkalmazás közvetlenül egy nagy kijelzőn jelenik meg, így nem csupán internetes, hanem akár videotelefon-beszélgetések is folytathatók. Ugyanakkor elvileg nem lesz szükség a virtuális billentyűzetek használatára, hanem elegendő lesz csupán a kapcsolatok közül kiválasztani az éppen felhívandó személyt. A beszélgetések a Microsoft és az Ericsson által biztosított felhőkapcsolatnak köszönhetően valósulhatnak meg.

A Volvo azt egyelőre nem közölte, hogy a projekt pontosan mennyibe kerül és azt sem lehet tudni, hogy a szoftver mikortól lesz elérhető a 90-es sorozatú modellekben. Az sem ismert, hogy a gépkocsikban alkalmazott Sensus Connect melyik operációs rendszeren alapul. Néhány évvel ezelőtt még az szivárgott ki, hogy a beágyazott rendszerekhez készített Windows lehet az alap, de a gyártó 2015-ben a BlackBerry által megalkotott QNX platformra váltott. A Volvo és a Microsoft azt viszont bejelentette, hogy a közeljövőben azon fognak dolgozni, hogy a Cortana is elérhetővé váljon a Volvo gépkocsijaiban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!