Berta Sándor

Problémát jelent a Tesla S nagy érintőképernyője

A Tesla cég autóiba a legkorszerűbb technikát építik be, azonban ennek nem mindenki örül. A zürichi rendőrségnek és ügyészségnek fejfájást okoz, hogy engedélyezhető-e a megoldások használata.

A Tesla S műszerfala a legegyszerűbb és egyben a legbonyolultabb az autópiacon. A fő elem a 17 hüvelykes érintőkijelző, ami lehetővé teszi a beállítások elvégzését, a navigációt és a világhálón való szörfölést. A segítségével vezérelhető a beépített zenei rendszer, elérhető rajta az online rádió és a saját kedvenc dalok is lejátszhatók az okostelefonon vagy a táblagépen. A hatóságok számára a problémát az jelenti, hogy a képernyőt nem lehet kikapcsolni, ezáltal állandóan magára vonja a vezető figyelmét. Marco Cortesi, a zürichi rendőrség médiaszolgálatának vezetője úgy vélte: túl sok figyelmet von el a vezetéstől. Mindezt a saját tapasztalatai is alátámasztották.

Cortesi szerint a hatalmas kijelző annyira eltereli a figyelmet a vezetéstől, ami már nem tolerálható. Meggyőződése, hogy olyan mértékű zavarásról van szó, ami miatt jelentős mértékben növekedhet a balesetek száma, hiszen már a ködlámpák bekapcsolása is több lépcsős folyamat. A rendőrség a svájci közúti közlekedési törvényre hivatkozik, mondván: az ilyen jellegű kommunikációs és információs rendszerek kezelése vezetés közben veszélyes. Az autós büntethetővé válik, ha hagyja elvonni a figyelmét. Cortesi megállapította, hogy a 17 hüvelykes képernyő akkora, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni.


A rendőrség szerint rendkívül fontos az a kérdés, hogy lehet-e értékesíteni olyan járműveket, amelyek lehetővé teszik a vezetés közbeni internetezést. A Mercedes S-osztályánál is vannak beépített kijelzők, de a navigációs készüléket kizárólag akkor lehet használni, ha a jármű áll. Ugyanez a helyzet a BMW-nél, amely 10,8 hüvelykes képernyőket épít be a modelljeibe, de ezeken sem lehet vezetés közben internetezni. Vannak viszont olyan funkciók, amelyek lehetővé teszik például az e-mailek felolvasását.

Zürich kantonban tisztázni akarják a kérdést. Jürg Boll államügyész vizsgálatot kezdeményezett az ügyben a helyi közúti közlekedési hivatalnál. Boll rendkívül problémásnak tartja a helyzetet. A Tesla egyelőre nem akarta kommentálni a megjelent hírt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #18
    Muszáj egyből offenszkedned kötsögláma barátom?
    Amúgy a szélvédőn buzerálni még mindig jobb, mert közben látod, ami mögötte van, az az az utat, meg az azon éppen szabálytalanul átvágó mamatankot vontató Margitnénit, mint lenézni a barátnőd amúgy rendkívül vonzó térgyekalácsa irányába, hogy a twitter és faszbukk felugró-baromságok között navilgálva kiválaszd a fényszóró kapcsolóját.

    Arról nem is beszélve, hogy jó pár ismerősöm meglehetősen gyenge szem-kéz koordinációval rendelkezik, így ha jobbra-lenéz fordítja a kormányt is hozzá, befelé szépen az árokba.

    Van még kérdésed? Nincs? Nem is lehet! Köszi!
    (Amúgy, van kocsid egyáltalán, ha nem vagyok indiszkrét?)
  • T2k #17
    Ugye nem vetted észre, hogy abszolút nem sikerült megértened miről szól ez a hír?
  • T2k #16
    Ja persze, és a szélvédőt kellene nyomogatni. Nagy ötlet.
  • NEXUS6 #15
    Az autókban 30 éve folyamatosan nő az elektronika mennyisége. 20 éve mindenki a csába küldte az ecotec Astrákat, hogy ez már tényleg sok, a környezetvédelmi normákra optimalizált motor szinte kicsinálja önmagát. A mai downsizeing-os kisköbcentis turbóskompresszoros motorok detto.

    Aztán persze ahogy tellik az idő ha az ember megelégszik a piros meg fekete ponttal a kék-zöld helyett, a kocsi csak át megy a műszakin. Aztán kiderül, hogy egy egr szelep sem létfontosságú, meg a többi okosság sem,amit ráaggatnak szegény motorra.

    Lényeg, hogy mire ezek a virtuális kocsicsodák 5-10 éven belül eladósrba kerülnek, mennek át a használt piacra, addigra a szerelők is kiokosodnak, ha más nem megtalálják, hogy lehet kikötni, ami nem létszükséglet, az utángyártott alkatrészgyártók is jóárasítják a csillagászati árú cuccosokat, és végszükségletre meg ott van a bontó.

    Így megy ez, mindíg is így ment, ezért nem kell kétségbe esni.
    Tessék csak nézegetni azokat a mostani új kocsikat, amiket 10 év múlva megvesztek!
    XD
  • chuky123 #14
    Bénán is néz ki ez az elforgatott 17" os monitor a kocsiban.
  • Tetsuo #13
    Ráadásul a képernyős vezérlés olyan olcsó hatást kelt (ergonómia, kezelés, visszacsatolás, reakció stb.), mint pl. egy szoftver-hagnszer (vagy effekt) az eredeti vashoz képest.
  • Macropus Rufus #12
    "Egyébként pedig szerintem marhaveszélyes az lcd-ről való irányítás."
    jogos. nincs visszacsatolás (pl. érzet, hogy valami kattant, elfordúlt stb...)
  • gforce9 #11
    Egyes országokban más és más lehet az amit engednek és amit nem. Szóval a helyi hatóságoknak, ha engedélyezik a járművet amúgy, akkor nekik kellene írni pontos specifikációt arra, hogy milyen feltételekkel mehet a fedélzeti szoftver. Azután jön a gyártó. Ha el akarja adni az autót, akkor nyilván beépíti a szoftverbe. Amiről a cikk szól csak értelmetlen picsogás. :)

    Egyébként pedig szerintem marhaveszélyes az lcd-ről való irányítás. Mert míg egy kapcsolót, ha megszokja az ember már oda se kell nézni, tapintásra is tudja kapcsolni, addi az LCD-t nézni kell mert kicsit odébb bök az ember már mást aktivál. Kapcsolónál kis hiba a mozdulatban lehet, tapintásra korrigáljuk a mozdulatot. Lcd-n ilyen nincs. Folyamosan le kell nézegetni rá, ha akar valamit az ember. Ez tényleg veszélyesebb mint a kapcsolók.

    Amúgymeg halgatyóval értek egyet. Rosszul vagyok az elektronikával teletömött autótól aminek a szervizelése olyan speciális felszereltséget igényel, hogy lényegében a márkaszervizekhez köti az embert. Ebben az esetben mondjuk a mezei szerelő nem is tudna sokat tenni, mert ugye tökmás elven működik, de egy mai "mezei" autónál is ez a helyzet. A gyártók magukhoz kötik az ügyfeleket és ez nagyon nem jó tendencia.
  • Macropus Rufus #10
    ennek a nagy kijelzőpnek a hátránya a fogyasztásban jelenik meg. a Model S teljes vezérlése (kijelzővel mindennelk együtt) 2.1kW... Ez majd 3LE.
    Egy villany vasba sztem feleslegesek az ilyen plusz fogyasztást generáló kütyük. Okés, látványos, de 3LE minuszban vagyok. Jók ide a mutató órák, és a jelentősen kissebb lcd.
    Sztem.
    De nem vagyok Musk és egyenlőre a srácról nagyon úgy néz ki, hogy tudja mit akar.
  • Macropus Rufus #9
    NEXUS6: lehet, de azt nem tudod vezérelni, csak nézni. Ezt meg tudod vezérelni.