Berta Sándor

Hiába hordozható a tábla PC, otthon használjuk

A táblagépek könnyűek és kis méretűek, így ideális kiegészítők lehetnek utazáskor, ennek ellenére a legtöbben mégis otthon használják készülékeiket.

Érdekes dolgok derültek ki a BITKOM szakmai szervezet legfrissebb felméréséből. A megkérdezett felhasználók 27 százaléka mondta azt, hogy kizárólag, míg 34 százalékuk elsősorban a lakásán belül kapcsolja be a tábla PC-jét. Csupán a válaszolók 8 százaléka közölte azt, hogy kizárólag az otthonán kívül használja a tábláját. "Egyre több olyan alkalmazás érhető el ezekre a termékekre, amelyek segítségével például vezérelhetjük a televíziót vagy a házi rendszereket. Így válnak a táblagépek a hálózatba kötött lakás irányítóközpontjává" - jelentette ki Michael Schidlack, a szervezet szakértője.

A felhasználói szokásokkal kapcsolatban arra jutottak, hogy a táblagép-tulajdonosak 92 százaléka a pamlagon, 53 százaléka a kertben vagy az erkélyen, 48 százaléka pedig az ágyában kapcsolja be a tábla PC-jét. Az íróasztalnál a 38, a konyhaasztalon a 34, míg a kádban (!) 7 százalékuk működteti a készülékét. "A táblákat teljesen másképp használják, mint a klasszikus asztali számítógépeket vagy a laptopokat, például olvasásra vagy receptkönyvként" - tette hozzá Schidlack.

A válaszok azért is meglepőek, mert Nyugat-Európában az átlagosnál több lehetőség van a köztéri internetezésre, elég csak arra gondolni, hogy Berlin központjában ingyenes WLAN-hálózatot építenek ki, de hasonló hálózat lesz Münchenben is. Az infrastruktúrát tesztelési célból már az idei Oktoberfestig részben kiépítik, s azt bárki ingyen használhatja majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #27
    Én útközben is wifin használom a telefonomon keresztül. Így nem kell hozzá külön net és a 3G modem nélküli cucc olcsóbb is, a wifi mindegyikben alap. A telefonoknál a legolcsóbb androidos is meg tud osztani wifin netet (hotspot).
  • csimmasz #26
    Normalis helyeken havi 5 euroért kapsz 3GB forgalmat tulszamlazas nelkül ha kicsusznál.
    Ennel szerintem többet költöttünk anno elemekre a discmenes időkbe.
  • MsUser #25
    Úgy van ahogy előttem már írták, kényelmi eszköz!
    Otthon Wi-Fi vel használni vele a NET et nem plusz költség, útközben már havidíjas!
    A fogyasztása jobb mint egy asztali gép, a megszokott x86 vagyis Win alapú alkalmazásainkat nem támogatja, kivéve ha komolyabbat veszünk Core i3 vagy Core i5 procival még így is kevesebbet fogyaszt, viszont lehet helyettesíteni a PC-t bizonyos szinten.
    De még mindig akkor fogjuk teljesértékűen házon-kívül használni ha veszünk bele mobil NET-et. Ki van ez találva!
  • cateran #24
    Felelmetes mennyire nincs kepben a kommentelok nagyobbik resze...lattak 1 tabletreklamot, esetleg 1 1. vagy 2. generacios, gyok2 hardveru szir-szart, aztan osztjak az eszt (lasd: nehez tartani vagy gagyik ra a jatekok, etc.)
    Azt mar meg sem emlitem, hogy egyesek szerint gazdasagosabb beroffenteni inkabb 1 asztali gepet, mint 1 tabletet...hat no komment...
  • csimmasz #23
    Nem értem ezzel mit akarsz mondani, ezer éve 32 colos tv t hasznalok a pc mel, de akár a telefonomat is rádughatom ha akarom a tv re es a nason levő filmeket jatszom le vele vagy egy tablettel.

  • mjevsrsh #22
    Ha lenne kedvem, időm és energiám én bizony mennék és osztanám az észt nekik :)
    A fő probléma az, hogy nagyon sokan megveszik azt amire semmi szükségük.
    A másik probléma pedig az, hogy ez az üzleti modell fenttarthatatlan.
    Most még nincs gond, de mi lesz ha majd Afrikában is mindenki tabletet akar nincs annyi ritka földfém a világon :D
    Még1x a tablet jó dolog, de akkor minek mellé még 3 esszköz?
  • narumon #21
    Nálunk pl fordítva van. Én a notebookomat adtam el mert mióta megvan a tablet az teljesen kihasználatlanul állt. Ráadásul egy jó erős noti. Kinek a pap - kinek a papné. (Nekem speciel a lánya).
  • BrockSamson #20
    Masfel eve volt utoljara ujszeru ez a hitterito "tablet semmire sem jo es amugy is hulye mindenki, aki nem azt hasznalja amit en" tema. Nem tetszik, nem kell: ne hasznald. En sem jarok fel a Bentley forumokra hogy kozoljem a nepekkel hogy a Suzuki is elviszi oket barhova, es csak divatbol veszik a draga kocsit.
  • ugh #19
    Akkor sok oromet okoz. :D
    Na ezert valtam meg tole en is.
    A vegen mar csak a gyerek hasznalta, de soxor 20 perc, fel ora utan ideadta, hogy unja es inkabb a netbookot nyustolne.
    Rettenet, hogy oprendszernek merik nevezik, sot ettol "okos" egy "okos telo".
  • esemve #18
    Android fut rajta, szóval néha még örülnék is neki, mert előbb-utóbb én b@szom ki az ablakon :D