27
  • AgentKis
    #27
    Én útközben is wifin használom a telefonomon keresztül. Így nem kell hozzá külön net és a 3G modem nélküli cucc olcsóbb is, a wifi mindegyikben alap. A telefonoknál a legolcsóbb androidos is meg tud osztani wifin netet (hotspot).
  • csimmasz
    #26
    Normalis helyeken havi 5 euroért kapsz 3GB forgalmat tulszamlazas nelkül ha kicsusznál.
    Ennel szerintem többet költöttünk anno elemekre a discmenes időkbe.
  • MsUser
    #25
    Úgy van ahogy előttem már írták, kényelmi eszköz!
    Otthon Wi-Fi vel használni vele a NET et nem plusz költség, útközben már havidíjas!
    A fogyasztása jobb mint egy asztali gép, a megszokott x86 vagyis Win alapú alkalmazásainkat nem támogatja, kivéve ha komolyabbat veszünk Core i3 vagy Core i5 procival még így is kevesebbet fogyaszt, viszont lehet helyettesíteni a PC-t bizonyos szinten.
    De még mindig akkor fogjuk teljesértékűen házon-kívül használni ha veszünk bele mobil NET-et. Ki van ez találva!
  • cateran
    #24
    Felelmetes mennyire nincs kepben a kommentelok nagyobbik resze...lattak 1 tabletreklamot, esetleg 1 1. vagy 2. generacios, gyok2 hardveru szir-szart, aztan osztjak az eszt (lasd: nehez tartani vagy gagyik ra a jatekok, etc.)
    Azt mar meg sem emlitem, hogy egyesek szerint gazdasagosabb beroffenteni inkabb 1 asztali gepet, mint 1 tabletet...hat no komment...
  • csimmasz
    #23
    Nem értem ezzel mit akarsz mondani, ezer éve 32 colos tv t hasznalok a pc mel, de akár a telefonomat is rádughatom ha akarom a tv re es a nason levő filmeket jatszom le vele vagy egy tablettel.

  • mjevsrsh
    #22
    Ha lenne kedvem, időm és energiám én bizony mennék és osztanám az észt nekik :)
    A fő probléma az, hogy nagyon sokan megveszik azt amire semmi szükségük.
    A másik probléma pedig az, hogy ez az üzleti modell fenttarthatatlan.
    Most még nincs gond, de mi lesz ha majd Afrikában is mindenki tabletet akar nincs annyi ritka földfém a világon :D
    Még1x a tablet jó dolog, de akkor minek mellé még 3 esszköz?
  • narumon
    #21
    Nálunk pl fordítva van. Én a notebookomat adtam el mert mióta megvan a tablet az teljesen kihasználatlanul állt. Ráadásul egy jó erős noti. Kinek a pap - kinek a papné. (Nekem speciel a lánya).
  • BrockSamson
    #20
    Masfel eve volt utoljara ujszeru ez a hitterito "tablet semmire sem jo es amugy is hulye mindenki, aki nem azt hasznalja amit en" tema. Nem tetszik, nem kell: ne hasznald. En sem jarok fel a Bentley forumokra hogy kozoljem a nepekkel hogy a Suzuki is elviszi oket barhova, es csak divatbol veszik a draga kocsit.
  • ugh
    #19
    Akkor sok oromet okoz. :D
    Na ezert valtam meg tole en is.
    A vegen mar csak a gyerek hasznalta, de soxor 20 perc, fel ora utan ideadta, hogy unja es inkabb a netbookot nyustolne.
    Rettenet, hogy oprendszernek merik nevezik, sot ettol "okos" egy "okos telo".
  • esemve
    #18
    Android fut rajta, szóval néha még örülnék is neki, mert előbb-utóbb én b@szom ki az ablakon :D
  • ugh
    #17
    Addig fogsz buszon tabletet nezni amig valaki pofantol, majd kikapja a kezedbol aztan elrohan vele...
  • ugh
    #16
    Lehet eddig valami papua szigeten laktal, de a pc-k siman rakothetok tvre vagy 10 eve.
    A regebbi teveken volt vga bemenet a mostani vga-kon meg van hdmi.
    Aki meg junosztyot nez nem hiszem lenne penze tabletre.
    Jatszani nem jo mert gagyi a jatekok nagy resze vagy tapin jatszhatatlanok.
    Netezni "jo" max rajtuk, de arra jo egy telo is.
    En most nem reg adtam el a tabletemet nem egy gyenge hardware volt benne.
    Semmire valo divat dolog, gagyi lehuzas.
    Tolem hasznalja aki akarja, vegyen 10 et, nekem nem jott be...
  • esemve
    #15
    Én meg csak a buszon használom :)
    De szerintem azzal sincs baj, ha valaki főként otthon használja, de néha menet közben is. Sőt azzal sem, ha csak nagyon ritkán viszi valahova, mert a mobilitás mint előny akkor megjelenik. Ez olyan, hogy nem egyszemélyes autókkal járnak az emberek, pedig az esetek döntő többségében elég lenne, de mégis ott az előny h ha kell többen is beleférnek. Tablet esetén ez a mobilitás, lehet h sokaknak ritkán kell, de akkor bizony jól jön, kényelmes, egyszerű. Buszon pedig az ember nem gyárt tartalmat, csak fogyasztja (ráadásul hogy nézne ki ha laptopot kicsapok a hetes buszon?:D)
  • csimmasz
    #14
    Birom a károgokat, sosem lesz vége?
    Fölösleges a tablet, mindenki hülye aki használja, stb.
    Miért fáj egyeseknek, hogy más boldogan használja?
    Miért érzi magát felsőbbrendűnek attól, hogy leszólja.
    A technika mamár a pc re rengetek alternatívát kínál miért ne használja az ember, lehet ugye verébre ágyuval is de nem épp célravezető mint minden szart a pc előtt görnyedveintézni.
  • grobs
    #13
    A pazarlás relatív. A tablet 1/50-es annyi energiát fogyaszt mint egy hagyományos gép. A használata pedig nem okoz "számítógép gerincet". Tekintve, hogy az MS újkori "találmánya" az érintőképernyőt mindenhova, így egy ARM tablet a kisebbik rossz ha új gépet vesz az ember.
    Ezen kívül az emberiség egy olyan (relatív) primitív problémát sem tud globálisan értelmezni mint a fagazdálkodás, úgyhogy a kínai holdbéli táj a legkisebb problémánk. Meg fogunk fulladni az oxigénhiánytól, és elsüllyedünk az árvizekben.

    A központi egység alapvetően nem lenne rossz, de a SoC amitől számítógép lesz egy érintő kijelzőből, a teljes árhoz képest elenyésző. 10 USD alatt van harmadik féltől vásárolva, ha egy cég magának gyártja akkor ennél is olcsóbb. Egyszerűen nem éri meg csak érintő kijelzőt gyártani.

    A jó koncepció szerintem a padphone első generációja volt, csak piszok drága (elsőre), és a 2. generációval dobták a kompatibilitást és a dokkolót.
    A lényeg, hogy a tablet kijelző csak egy dokkoló amibe a telefont be lehet csúsztatni. A kijelzőt pedig egy billentyűzet dokkolóba lehet tenni ha laptop formára lenne szükség. Tekintve, hogy vannak x86 fétisben szenvedők, az ő perverziójukat is ki lehetne elégíteni x86 telefonokkal.
    Így a generációkkal csak a telefon cserélődne. Sajnos üzletileg úgy néz ki ez nem éri meg senkinek.
  • bdzsana
    #12
    Szórakozásra simán elég a tablet és sok ember csak ennyit csinál. Netezés, fb, játék, chat stb. még kényelmesebb is rajta sokkal. Munkára meg ott a pc vagy laptop. Ennyi. Lehet többet tud egy laptop, de mi van ha arra sok embernek nincs is szüksége a legtöbb esetben.
  • Pharaoh
    #11
    Miota van tabletem a notebookot alig hasznalom. Amire eddig kellett arra sokkal kenyelmesebb a tablet. Kanapen fekve netezni pl.
  • Szefmester
    #10
    Ugyan már.. nincs előnye? A tabletet beviheted a budira meg a kádba és onnan nézhetsz cicás videókat, játszhatsz engri bördszel meg fészbukkolhatsz. A notebookot meg tartani kell és azt már nem bírják el a csoffadt és elkényelmesedett kezecskéjükkel. Hiszen ha valami 3 kiló azt már megemelni sem bírják nem hogy tartani....
  • donceleger8
    #9
    A tablet pc-nek semmi értelme sincs. Szgépnek kicsi, mobileszkoznek nagy. Értelme nulla.
    Tartani a kézben nehéz. Ja, hogy vannak tartók és akkor úgy? Hát akkor ugyanaz mint a laptop, csak az gyorsabb és a mérete is nagyobb, ami optimálisabb a használatra is. Nem értem hogyan lehet létjogosultsága egy ilyen nulla eszköznek! De sok helyen tapasztalom, hogy bizony van és gyakran laptop meg desktop mellett. Jól elhitették az emberekkel, hogy kell nékik, de hogy mire, azt már lehet nem tudják megmagyarázni.
  • figyu
    #8
    Problémák:
    -az érintőképernyő a drága (és abba vannak a holdbéli tájat okozó ritkaföldfémek is).
    -Ha procit kiveszed, akkor mennie kell a PC-nek. (~70W)
    Bár lehet, hogy lenne fantázia. Régen ilyesmit terminálnak hívtak és volt értelme. De most már nem olyan drágák a procik. +10 ezres költséget megér, hogy teljes géped legyen, ne egy terminál.
  • Szefmester
    #7
    Hát igen.. ha már a házat is alig hagyjuk el akkor tényleg egyszerűbb lenne egy mobil táccsszkrínes monitor. Kevesebbet is fogyasztana a proci mentességgel, és olcsóbb is lehetne. A PC-re meg kellene egy adó és kész.
  • mjevsrsh
    #6
    Engem nem is ez zavar, hogy most csak otthon nyomkodja valaki a tabletjét, ő dolga. Hanem hogy mindenkinek van vagy 3 eszköze( ami ugyan azt tudja), csak azért mert az egyik most kényelmesebb vagy trendibb vagy mert a szomszédnak is olyan van... Ez egyszerűen pazarlás, főleg úgy hogy még a házból sem viszed ki :D
    Eközben Kínában meg több Magyarországnyi területet változtatnak holdbéli tájjá csak azért, hogy a tabletedbe a fémeket kibányásszák.
    Nem veled van bajom ne értsd félre, de ha ez így van hogy mindeki csak otthon használja, akkor kell egy érintőképernyő, egy wifi chip aztán nyomkodhatja mindenki ahol csak akarja az asztali gépét.-->egy eszköz több perifériával :)
    Ja és arról meg ne is beszéljünk, hogy sokan így pazarolnak és azt mondják hogy ebben az országban nem lehet megélni stb... Agyrém:D
  • grobs
    #5
    Sík felület nyilván van a lakásban, de kényelmesnek nem mondanám a laptop használatot, főleg tablethez képest. Kanapén, ágyban, fotelben még egy laptop párnával sem olyan komfort érzet mint egy tablet. Laptop párna nélkül meg eszembe sem jutna ölbe venni egy laptop-ot. A tablet kezelőfelület tartalom fogyasztásra optimalizáltsága pedig össze sem hasonlítható egy windows-zal.

    Munkahelyemen szinte mindenki külső billentyűzettel, egérrel használja a laptop-ot. Mobilnak nem nevezném, csak hordozható (pl. hazavihető).

    Fel kellene fogni, hogy a tablet egy kényelmi eszköz. Valójában ezer más módon megoldhatnám azt amit tablettel csinálok (sőt ki is hagyhatnám az életemből), de miért tenném ha így sokkal kényelmesebb? Ha valakinek az a kényelmes, hogy íróasztalnál használ tabletet miért ne tehetné? A gyorsabb, emberközelibb használat ott is kijön. Én pl. kényelmes (fél)ülő helyzetben szeretek olvasni. Íróasztalhoz eleve csak akkor ülök ha dolgozom.

    Legalább 5 éve nem ültem úgy tömegközlekedési eszközön, hogy terveztem volna vele. De így is bőven jó volt a telefonom elütni azt a fél órát.
  • Szefmester
    #4
    Tehát valójában semmi szükséged sincs a táblagép mobilitási előnyére, mert az esetek 90%-ban van valami sík felület amire egy notebookot/laptopot rá tudsz tenni.

    Bunkósbottal verném ki a hülyeséget azokból akik az íróasztalnál használják és azt merik mondani hogy azért vettek tabletet mert mobil.

    Minimum a Budira vagy a kádba vigye el!

    Részben van ám csak igazad amúgy. Amikor én megyek valahova akkor nekem is a cél felé haladás a célom, ellenben amikor olyan közlekedési eszközt veszek igénybe ahol csak mint utas vagyok jelen, ott már lenne értelme előkapni szüttyögni vele. Mondjuk én még mindig inkább csak olvasok egy readeren.
  • grobs
    #3
    Mármint mit tud? Otthon használhatónak lenni? Azt tudja. Van 3 laptop 1 tabletpc, 1 desktop. Én ipad-et használok otthon 99%-ban ... munkahelyen meg laptop-ot 100%-ban (kivétel mobil fejlesztésnél debug).
  • mjevsrsh
    #2
    De fogadok van laptopod vagy PC-d is mellette, ami szintén ugyan azt tudja...
  • grobs
    #1
    Ebben mi a meglepő? Attól, hogy valami hordozható, még nem kötelező cipelni.
    Általában ha közterületen vagyok, akkor megyek valahová. Ha valahová megyek, akkor annak oka van ... és ez soha nem az, hogy ott ingyenes a wifi. Ha véletlenül valakire várnom kell akkor azt az 5 percet el lehet ütni mobillal is, vagy egy kávéval.
    Tabletet csak akkor viszünk ki a lakásból ha a kisebb gyerekkel megyünk el hosszabb időre. Amikor én gyerek voltam akkor kvarcjátékok voltak, most tablet van helyette.
    Az én tabletem még a kertbe se került ki. Ettől még nap mint nap használom, de otthon.