Berta Sándor

Táblagépet fejleszt az OPPO

Az új modell a közeljövőben kerülhet a boltokba.

Az OPPO tavaly június óta van jelen a magyar piacon is, ez a lépés az európai terjeszkedés része volt. A cég 2021 decemberében bejelentette az OPPO Air Glass nevű kiterjesztett valóság szemüvegét, amely csak egy koncepciókészülék és minimalista dizájn, valamint 30 gramm súly jellemzi. Az utóbbinak köszönhetően a kiegészítő teljesen úgy viselhető, mint egy hagyományos szemüveg.

Most a Weibón lévő Digital Chat Station és a Gizmo China számolt be az OPPO Pad nevű termékről, amely a gyártó első táblagépe lesz. Az új eszközt eredetileg tavaly év végére várták az elemzők. Az új modell fő egysége a Qualcomm Snapdragon 870 típusú chipje, amely integrált 5G-modemet is tartalmaz, így a készülékből akár egy 5G-kompatibilis változatot is piacra dobhat az OPPO. A cég már a végső teszteket végzi és többek között a platformokon átnyúló interakciókat is tanulmányozza. Az utóbbi azt jelenti, hogy az új funkciónak köszönhetően a termék más eszközökkel, így például okostelefonokkal, laptopokkal, okosórákkal is zökkenőmentesen együttműködhet. Ez egy kísérlet lehet arra, hogy az OPPO Pad később más megoldásokkal is összeköthető legyen.

Az új fejlesztés a 3C nevű kínai minősítőhely rendszerében is felbukkant. Az ott megadott adatokból kiderül, hogy az akkumulátor 8080mAh-s lesz. A 11 hüvelykes LCD-képernyő felbontása 2560 x 1600 képpont. A táblagépet 6 gigabájt LPDDR4x RAM-mal, egy 8 megapixeles előoldali és egy 13 megapixeles főkamerával látták el, az utóbbiba beépítették a Hynix Hi336 szenzort is. A készülék pontos bevezető ára és megjelenési időpontja egyelőre nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!