Berta Sándor

Alig 1,5 millió Surface kelt el eddig

A Microsoft az elmúlt 4,5 hónap alatt körülbelül 1,5 millió darabot adott el a tábla PC-je két változatából. Mindez alaposan elmarad az előzetes várakozásoktól.

A Bloomberg tudósítása alapján a február 9. óta árult Surface Pro táblagépekből eddig 400 000 darabot értékesíthettek. A The Verge ugyanakkor azt írta, hogy a korábbi adatok és az eladási becslések szerint az amerikai társaság körülbelül 900 000 Surface RT táblát adhatott el. A Bloomberg viszont bennfentesekre hivatkozva azt közölte, hogy ez a szám ennél magasabb lehet.


A Surface Pro alig több mint egy hónapja kapható csak, ennek tükrében a 400 000 eladott készülék szép teljesítménynek mondható. A Surface RT kisebb sikere mögött alighanem az állhat, hogy sok felhasználó inkább megvárta a teljes értékű Windows 8-as változatot. Kérdéses viszont, hogy mennyi eladatlan gép maradhatott a raktárakban, a The Wall Street Journal ugyanis tavaly októberben arról rámutatott, hogy a Microsoft a tavalyi esztendő utolsó negyedévében 3-5 millió darab tábla PC-t rendelhetett. A távol-keleti gyártók elmondták, hogy körülbelül hasonló mennyiséget rendelt az Amazon a Kindle Fire készülékből és a Google a Nexus 7-ből.

Alex Gauna, a JMP Securities elemzője továbbra is pesszimista. Ő azt emelte ki, hogy már tavaly év végén is látszott, hogy elég rossz a helyzet, de azóta csak tovább romlott. Egyelőre nem látja annak a jeleit, hogy a Surface a közeljövőben sikeres lehet. Január közepén Brent Thill, a UBS befektetési bank elemzője azt nyilatkozta, hogy a Surface tábla PC-ből tavaly október óta alig egymillió darabot értékesítettek, ami jól bizonyítja, hogy az új tábla iránt koránt sincs akkora érdeklődés, mint amire a tengerentúli óriáscég számított. Thill korábban azt prognosztizálta, hogy a termékből az első három hónap során akár kétmillió darabot is eladhatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mortep #7
    Referenciamodellként dobták piacra, ha ezt nézzük, akkor nem is kevés a másfélmillió. Más kérdés az, hogy az MS-nak mi volt a kezdeti és a jelenlegi célja a surface-el
  • chuky123 #6
    Nagyon "trendi" az a rózsaszínű billentyűzet.
  • Major #5
    Egy ASUS VivoTab Smart sokkal jobb választás lehet. Rendes Win8-al és 3G-vel.
  • Madve #4
    Nem. Azt gyilkolja az android is. :)
  • Ferrer #3
    Ez az az iPad gyilkos tablet, ugye?
  • culas25hc #2
    Most komolyan, mit hittek? Mindenki azért szereti a MS-ot (ha szereti) mert a legkompatibilisebb oprendszer. Mindenki ismeri, mindenkinek ehhez vannak programjai, stb..stb... Erre kiadják az RT-t. Nyilván nem kell senkinek. A pro változattal más a helyzet, ha lenne rá pénze, akkor az érdekelne engem is.
  • DrFantastikus #1
    orulhetnek hogy ennyit is eladtak, tobbet biztos nemfognak eladni ebbol a meregdraga tragyabol ! ! !