Berta Sándor

Február 9-től lesz kapható a Surface Pro

A táblagép egy igazi erőmű lesz: kétmagos Intel Core i5 processzor, 4 GB memória és asztali Windows teszi értelmetlenné a notebook használatot az üzletemberek számára.

Panos Panay, a társaság Surface csoportjának vezetője blogbejegyzésében azt írta, hogy a Surface Pro nevű x86-os processzorral ellátott táblagép hivatalos megjelenési időpontja február 9. Ekkortól lehet megrendelni a Microsoft márkaüzleteiben, online boltjaiban és a tengerentúli Staples, illetve Best Buy áruházakban, azaz először az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában lesz kapható. Az új modell 64 gigabájtos változata 899 dollárba, a 128 gigabájtos változata pedig 999 dollárba kerül majd. A csomag része a tábla PC mellett a Stylus is, amit a Microsoft Surface Pennek nevez.


A mellékelt toll a legnagyobb újdonság

Az már korábban ismertté vált, hogy a Surface Pro 10,6 hüvelykes, 1920 x 1080 képpontos felbontású ClearType kijelzővel, továbbá Intel Core i5 processzorral, 4 gigabájt RAM-mal, HD Graphics 4000 integrált grafikus chippel, Bluetooth 4.0- és IEEE 802.11a/b/g/n WLAN-támogatással, 720p HD elő- és hátoldali kamerákkal, mikrofonnal, sztereó hangszóróval, MicroSDXC-bővitőhellyel, valamint USB 3.0-s és Mini DisplayPorttal érkezik.

Panay közölte azt is, hogy a Surface Windows RT már jelenleg is elérhető az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hongkongban, Kanadában, Kínában és Németországban és hamarosan további 13 államban (Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Hollandia, Írország, Luxemburg, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svédország és Svájc) is megvásárolható lesz.

Brent Thill, a UBS befektetési bank elemzője néhány nappal ezelőtt azt mondta, hogy a Surface táblából az elmúlt három hónapban alig egymillió darabot értékesítettek, ami azt bizonyítja, hogy az új termék iránt koránt sincs akkora érdeklődés, mint amire a tengerentúli óriáscég számított. Problémát jelent, hogy a Surface eddig csak bizonyos helyeken és a Microsoft üzleteiben volt kapható, ennek ellenére a Surface Pro modell az üzletemberek körében gyorsan népszerűvé válhat, mert jó iPad-alternatívát jelent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fade2black #4
    sztem kb az egy értelmes tablet is ultrabook is kombo.
  • Vaszilij Artyom #3
    Be kellene ruházni egy ilyenre úgy érzem.
  • MasterChief #2
    Szerintem nem olyan vészes az ára ha azt vesszük, hogy a hasonló tudású táblagépek 1300-1500 dollárért jönnek a konkurenciától.
  • kvp #1
    A gsm modem mintha hianyozna, egyebkent csak az ara remes, minden masban elfogadhato x86-os tablet pc-nek tunik. A toll viszont nem uj dolog, a lenovo mar jo ideje minden thinkpad-es tablet-jehez ad. Regi win32-es desktop-os programok hasznalatahoz szinte kotelezo.