Ötvös Tibor

Visszatér az alapokhoz a Command & Conquer


Tegnap láthattuk az első képeket a Victory Games legújabb Command & Conquer alkotásából, melyet a készítők és a kiadó is kifejezetten az online piacra szán. Ma pedig megjelentek az első infók és végre mozgásban is láthattuk a programot.

Bár már évtizedek óta folyik a vita, hogy a Blizzard Star- illetve WarCraft szériája vagy a Command & Conquer sorozat jobb, de ezt valószínű soha nem lehet majd eldönteni. Mindenesetre a Westwood Studios már nem foglalkozik a C&C franchise-zal, hiszen az EA jobbnak látta, ha egy friss erőt állít a szériára. Így kapta a Victory Games a lehetőséget, hogy elkészítse a multira fókuszáló Command & Conquer címet viselő részt.

Az eredetileg a Generals folytatásának szánt program teljesen ingyenesen lesz elérhető és a Frostbite 2-es grafikus motort használja majd. Jelen állás szerint három választható oldalt kapunk, melyek mindegyike más és más erősségekkel bír majd. Az első az Európai Unió, mely ideális lehet a kiegyensúlyozott és a tankokat kedvelő játékos számára. A második az Asian-Pacific Alliance, akik a gyalogosságot helyezik előtérbe. Az utolsó pedig a gerilla harcmodorral tevékenykedő Global Liberation Army.


A játékmenet megmaradt az elődök által kitaposott ösvényen, azaz nyersanyagot kell gyűjtenünk, termelnünk, fejleszteni bázisunk és természetesen kiiktatni az ellenfeleinket. Sokan félve fogadták, hogy a C&C ingyenesen játszható lesz, hiszen ez többnyire különböző mikro-tranzakciós megoldásokat takar. Ám szerencsére a stratégiai program a PlanetSide 2 által megálmodott modellt veszi át. Ez annyit jelent, hogy nem kell fizetni semmilyen egységért vagy bármilyen előnyért a játékban. Csupán XP-növelőket és tábornokokat vehetünk, akik különböző előnyökkel bírnak.

Szerencsére azonban a matchmaking rendszer mindig olyan társakat sorsol ki nekünk, akik hasonló szinten vannak, mint mi. Így valóban csak rajtunk múlik, hogy mennyire álljuk meg a helyünket a harcokban.

A Victory Games elmondása szerint a későbbiekben további frakciók is megjelennek majd és a Tiberium és a Red Alert univerzum is rácsatlakozik a programra - igaz, azt nem tudjuk, hogy pontosan milyen módon. A C&C zárt bétája tavasszal veszi kezdetét, a rajongók pedig az év végén várhatják a megjelenést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • OzI20 #33
    Command and Conquer : Magyarország . Milyen legyen a Kezdet
  • Spardas #32
    még egy videó 2v2 ről :P

    http://indavideo.hu/video/Command_Conquer_Closed_Alpha_Gameplay_2v2_APA_RED_ARROW_
  • narumon #31
    Hát ha jól nézem itt sem tiberiumot bányásznak :(
  • narumon #30
    Szerintem az még nem volt rossz és nem is az kapta a nagyon sok kritikát hanem a C&C4 ami valjuk be egy fostalicska és köze sincs az elődökhöz.
  • narumon #29
    Cipruson konkrétan tűzszünet van. Ugyebár van ott egy elnéptelenedett város aminek egyik felén török katonák néznek szembe a másik felén álló görög katonákkal. Most jól elvannak de azért az, hogy évtizedek után sem vonult egyikük sem ki onnan azért jelez valamit.
  • narumon #28
    Nem lesz single? Akkor ez is felejtős :(
  • Spardas #27
    Nézzétek mit fogtam :)

    http://indavideo.hu/video/Command_Conquer_Alfa_Gameplay_APA_RED_ARROW_

    <iframe title="indavideo video player" scrolling="no" class="indavideo-player" id="player-bb6fa4f7a8" type="text/html" width="640" height="360" src="http://embed.indavideo.hu/player/video/bb6fa4f7a8/" frameborder="0"></iframe>
  • CptYossarian #26
    GLA!!! "It will be a silent spring" :)
  • paraszgyerek #25
    Nem tudom miért kapott a RA3 annyi negatív kritikát, szerintem nagyon jó lett.
    Ha jól tudom az AI-n ugyanaz dolgozott aki később az SC2-n...
  • Zsoltika 007 #24
    Épp ezt hiányolom belőle én is! Ezért is szeretem a Company of Heroes-t.