Berta Sándor

Január végén érkezik a Surface Pro

A Consumer Electronics Show keretében néhány IT-lap képviselői megtekinthették a Surface Pro táblagépet. A készülék először az Amerikai Egyesült Államokban lesz kapható, bevezető ára 899 dollár lesz.

A Surface Pro esetében az első apró eltérés a Surface modellekhez képest, hogy 22 helyett 26 fokos szögben helyezkedik el a tábla hátulján a kihajlítható támla, amely azért felel, hogy az eszköz álló helyzetben is kényelmesen kezelhető legyen. Ez a módosítás azonban a legtöbb felhasználó számára szinte fel sem tűnik. A beépített ClearType kijelző 10,6 hüvelykes, a felbontása 1920 x 1080 képpont lesz. Az utóbbit a The Verge "példátlannak" nevezte. A képernyő nem csak kézzel kezelhető, hanem egy külön digitális tollal is. Amikor a tollat nem használják, akkor a tábla PC szélén elhelyezett mágnes gondoskodik arról, hogy ne vesszen el. A toll főként az olyan alkalmazásoknál jelenthet nagy segítséget, mint a OneNote vagy a Fresh Paint.


Tollal is írhatunk majd rá

Szintén komoly változás a korábbi változathoz képest, hogy a vastagság nőtt, a Pro 9,39 mm helyett 13,46 mm, s a súlya is több, a különbség 220 gramm. Ugyan ezek komoly eltérésnek tűnnek, de a The Verge szerint alig vehetők észre. A fő egysége az Intel Core i5 processzora, aminek köszönhetően gyakorlatilag minden program zökkenőmentesen futtatható a táblagépen, viszont az erősebb CPU miatt a maximális üzemidő csupán öt óra és szükség volt egy komolyabb hűtésre is. Előny viszont, hogy az utóbbi nem csak hatékonyan, hanem szinte teljesen csendben teszi a dolgát.


Négy miliméterrel vastagabb lett

A január végétől elérhető új modell 4 gigabájt RAM-mal, 64 vagy 128 gigabájtos SSD-meghajtóval, HD Graphics 4000 integrált grafikus chippel, Bluetooth 4.0- és IEEE 802.11a/b/g/n WLAN-támogatással, 720p HD elő- és hátoldali kamerákkal, mikrofonnal, sztereó hangszóróval, MicroSDXC-bővitőhellyel, valamint USB 3.0-s és Mini DisplayPorttal érkezik. Az Engadget szintén a ClearType-kijelzőt emelte ki és rámutatott, hogy a képernyő reakciósebessége kiemelkedő, ez különösen a mellékelt toll használata esetén mutatkozik meg. Emellett a Core i5 processzor is érezhető sebességnövekedést hozott. A Gizmodo szerkesztője szerint örömteli, hogy a vártnál sokkal kisebb lett a Surface Pro. A Surface-t a Microsoft tavaly júniusban mutatta be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    Igen, ez egy erintokijelzos sima x86-os tablet pc. Akar windows xp is lehetne rajta. A toll pedig foleg a regi desktop-os egeret igenyelo programokhoz kell, mivel ezzel mar lehet pixel pontosan kattintani. Szerintem ennek mar van ertelme, hiszen ez a kiegeszito billentyuzettel mar egy innovativ kulseju ultrabook. Igazabol csak az ara es a gsm modem hianya jelenthet gondot, mert nem biztos, hogy a telefonom net megosztasaval szeretnem hasznalni, ugyanakkor ha nem vagyok otthon vagy a munkahelyemen, akkor nem szeretek wifi-vel szorakozni.
  • Ryder159 #2
    Na egy ilyennel megdobhatna valaki...
  • Atyuska #1
    A Pro-n már futnak a Windows8 asztali renszerre írt alkalmazások is? (gondolom igen, a többi surface-el ellentétben)