Berta Sándor

13,3 hüvelykes családi tábla az Archostól

A gyártó a karácsonyi forgalomugrást lovagolná meg 300 eurós Familypad nevű készülékével, amely tömege miatt elég nehezen kezelhető. Az Archos a Toshiba példáját követi.

A 262 x 171 x 12,5 mm méretű és 1,3 kg súlyú Archos Familypad 13,3 hüvelykes kapacitív érintőképernyőt kapott, felbontása 1280 x 800 képpont. A bejelentés szerint az eszköz az egész család számára kikapcsolódást nyújt és multimédiás központként is szolgál. A nagy méretű kijelzőnek köszönhetően a család akár egyszerre is játszhat vagy nézhet filmeket.

A készülék 1 GHz órajelű Cortex-A8 processzort kapott, amit 1 gigabájt RAM és 8 gigabájt flashmemória egészít ki, utóbbi legfeljebb 32 gigabájtos Micro-SD memóriakártyák segítségével bővíthető. Az elő- és a hátoldalra egyaránt egy-egy 2 megapixeles kamerát szereltek. Maximális üzemideje videolejátszás esetén 10 óra, készenléti üzemmódban pedig 6 nap. A táblagépre az Android 4.0 "Ice Cream Sandwich" operációs rendszer került, tehát nem a legfrissebb 4.2-es. Az eszköz támogatja a WLAN-szabványt, de nincs sem Bluetooth-portja, sem GPS-modulja. Van viszont egy-egy Mini-HDMI és USB-portja, beépített mikrofonja, két hangszórója és G-szenzora.


Nem ez az első nagy képernyős táblagép: április elején a Toshiba három tábla PC-t jelentett be és köztük volt a 13,3 hüvelykes Multitouch-kompatibilis kijelzővel rendelkező Excite 13. A képernyő felbontása 1600 x 900 képpont. A 32 gigabájt flashmemóriával szerelt változat ára 649,99 dollár, míg a 64 gigabájtos verzióé 749,99 dollár volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #10
    Egyetértek. Nekem a 7" kicsi volt a 10 az tökéletes tablet méret szerintem.
  • caius marius #9
    Nekem volt 10.1 Samsungom, szerintem ez a méret még vállalható és kényelmes is.
    Persze ízlések és pofonok...
  • Co1e #8
    a tablet hasznos... ez tény és való... de sztem egy 7 colos bőven elég.. annál nagyobb már kényelmetlen.
  • caius marius #7
    Engem inkább az érdekelne, amikor kiderül, hogy erre van igény akkor mit fognak kitalálni, hogy ne legyen ilyen bazi ormótlan kaki.
  • csimmasz #6
    :)
  • BrockSamson #5
    A csaladi elnevezes abbol fakad, hogy az egesz csaladnak tartania kell, kulonben egy embernek lerohad tole a keze. :D
  • csimmasz #4
    Elég böhöm a cucc.
    Azt én sem látom miért jobb ez mint egy 10 colos, nyilván a nagyobb kijelző az hálás de biztos nehéz is meg olyan ormótlan ide oda rakosgatni.
    Mondjuk ha atombiztos lenne, akkor két gyerek remekül eljátszhatna rajta a megfelelően elkéászített játékokon a mérete miatt.
  • Zoliz #3
    Nyugi ezek azt akarják, hogy megszokjuk a f@s-t is.
    Majd figyeld csak meg a birkákat, hogy istenítenek minden kakit!
  • Cat #2
    akinek már volt tablet a kezében az tudja hogy miért semmi értelme ennek. Nehéz, nem kényelmes kézben tartani, és ha már letámasztja az ember akkor nem öt centiről nézi, azaz fárasztó huzigálni rajta kinyújtott kézzel. Sokkal jobban megéri akkor már egy allinone PC.
  • Co1e #1
    persze majd lassan akkora tablettel fogok rohangálni mint egy monitor...ezek nem normálisak