Napi Online

Szaúdi nagybefektető jelent meg a Twitternél

Az Al-Waleed bin Talal szaúdi herceg tulajdonában lévő Kingdom Holding alapkezelő 300 millió dollár értékben fektetett be a Twitter mikroblog alapú közösségi oldalba.

Piaci körökben már hónapok óta beszéltek arról, hogy a szaúdi befektető a közösségi média felé kacsingat. A tőzsdén még nem jegyzett Twitter értékét a szakértők 8 milliárd dollárra becsülik, aminek a fényében a Kingdom Holding megközelítőleg 3,7 százalékos befolyást szerzett a cégben. A közösségi média alapjaiban fogja megváltoztatni az iparág képét a jövőben és a Twitter ezt a folyamatot tudja majd kiaknázni − áll a befektető közleményében.

A mikroblog különösen népszerű az arab világban, hiszen az arab tavasz forradalmi hullámban a felkelők így kommunikáltak a külvilággal és egymással is. A Twitteren a felhasználók száma nemrég lépte át a 100 milliót (összehasonlításképpen a Facebookot 750 millió ember használja). Al-Waleed, aki a Forbes magazin szerint a 19,6 milliárd dolláros vagyonával a világon a 26. leggazdagabb személy, egyáltalán nem új szereplő a hírközlés és technológia területén. A szaúdi király unokaöccse ugyanis a 7 százalékos részesedésével a második legnagyobb befektető a News Corp.-ban, Rupert Murdoch médiacégében. Emellett a befektetési alapja portfóliójában szerepel még Apple, Citigroup, és Time Warner-részesedéssel is rendelkezik. Jövőbeli tervei között szerepel egy privát arab hírcsatorna beindítása is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!