MTI

Amikor püspökök és bíborosok tweetelnek

Új csoport jelentkezett az utóbbi időben a Twitter közösségi mikroblogportálon: egyre több pap, püspök, sőt még bíboros is is "tweetelni" kezdett, hogy ne maradjanak le erről az egyetemes és azonnali kommunikációs eszközről.

A mozgalom élén maga Gianfranco Ravasi bíboros, a Vatikán kulturális minisztériumát jelentő pápai kulturális tanács ötletgazdag elnöke áll - olvasható a TV5 frankofón világadó honlapján. Június 20. óta a kardinális naponta küld híveinek Twitter-üzeneteket, ezekben rendszeresen idéz egy-egy, a különböző időszerű helyzetekre alkalmazható bibliai részletet, vagy - ritkábban - beszámol valamelyik találkozásáról vagy elmélkedéséről.

November 29-én például a jelenlegi egyházfő elődjének, II. János Pálnak - a lengyel Karol Wojtylának - a szavait idézte: "Nincs sem remény félelem nélkül, sem félelem remény nélkül". Az Il Foglio című napilap Vatikán-szakértője, Paolo Rodari szerint legalább négy bíboros - a brazil Odilo Scherer, az amerikai Sean Patrick O'Malley, az olasz Angelo Scola és a dél-afrikai Wilfrid Fox Napier - alkalmazza előszeretettel ezt a kommunikációs eszközt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RoyalPredator #2
    Assassinok nem twittereznek...

    ----------/ \----------
    ---------/ /\\----------
    --------/ /--\\---------
    -------/ /----\\--------
    ------/ /------\\-------
    -----/ /--------\\------
    -._/ /-- --------\\_.--
    --\ /-------------\ /--
    --/_\------A-----/_\--
    -----"-----------"-----
  • bvalek #1
    Katolikus blogokból már rengeteg van, pl. a bostoni bíboros blogja: http://www.cardinalseansblog.org/, magyar blog a vatikáni eseményekről: http://vatikanifigyelo.freeblog.hu/, egy római hallgató és idegenvezető jópofa blogja, többnyire csak fényképeket rak fel: http://orbiscatholicussecundus.blogspot.com/, amerikai katolikus TV-bácsi honlapja: http://www.jimmyakin.org/, de pl. az egyik legmagasabb színvonalú internetes újság is a katolikusoké: http://www.magyarkurir.hu/.