Berta Sándor

Ruhaméret levétele webkamera segítségével

Két fiatal vállalkozó áttöréshez segítené az online divatboltokat. Az UPcload nevű szolgáltatás és egy webkamera segítségével bárki leveheti majd a ruhája elkészítéséhez szükséges méreteket.

Asaf Moses és Sebastian Schulze hamarosan elindítja az UPcload nevű szolgáltatást, amely egy webkamera segítségével rögzíti a ruhát vásárolni kívánó méreteit, majd az adatokat elküldi az internetes ruhaboltoknak. Sebastian Schulze szerint nagy szükség van az internetes ruhavásárlások megreformálására, mivel jelenleg csupán az eladott ruhák 7 százalékát vásárolják az emberek online, de ezeknek is közel a felét utólag visszaküldik a kereskedőknek, mert azok nem jó méretűek.


A szolgáltatás rendkívül egyszerűen működik. Miután a felhasználó felkereste a honlapot és bekapcsolta a webkameráját, nyolc fotót kell készítenie magáról. Az egész folyamat mindössze 3 percet vesz igénybe és az eredmény centiméteres pontosságú. "A célunk mindig az volt, hogy legalább olyan jók legyünk, mint egy szabó. Nos, néha már jobbak is vagyunk" - nyilatkozta elégedetten Asaf Moses. Az első teszt megerősítette, hogy az elgondolás valóban működik a gyakorlatban is. A trükk az, hogy a fotót készítő személy egy CD-lemezt tart, és a szoftver ennek az átmérőjéhez viszonyítva számítja ki a pontos testméreteket. "500 tesztszemély bevonásával be akarjuk bizonyítani, hogy az emberek nem ismerik a saját testméreteiket" - nyilatkozta a két vállalkozó.

"Technikai szempontból az UPcload teljes siker. Most már csak a webshopokat és a divatipart kell meggyőznünk" - tette hozzá Moses. Az utóbbi rugalmasságában mindkét társalapító nagyon bízik. Az UPcload a ruhatervezés mellett felhasználható arra is, hogy gyorsan felmérhetők legyenek egy nagyobb közösség tagjainak a testméretei. A két fiatal szakember elégedett, a sikerért bőven megdolgoztak. "Eleinte nehéz volt elaludni, miközben tudod, hogy éppen minden rosszul alakul, de hinned kell a sikerben és a munkatársaid, illetve az üzleti partnereid felé optimizmust kell sugároznod. Sok pénzt kaptunk az emberektől, de nem tudtuk, hogy az ötletünk a valóságban is működni fog-e vagy sem. Ez egy borzalmas helyzet volt" - hangsúlyozta Asaf Moses.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #8
    "mert a CD bizony nem hazudik, nem soványít"

    Majd lesz hozza moddolt tojasalaku cd es specialis webkamera lencse, ami vekonyabbnak es magasabbnak mutat. :-)

    "Mi a probléma kvp? Nem tetszik, hogy ő rájött? :)"

    Nagyon alacsony lesz a detektalasi pontossag, mivel normal eletben az ilyen szolgaltatast igenybe vevo emberek jo resze nem erti miert nem lehet rozsaszin hatter elott rozsaszin ruhaban meretni magat. Arrol nem beszelve, hogy ha valakinek a borszine nem eleg vilagos, akkor megint mas ruha kell a megfelelo kontraszthoz. A celkozonseg jo reszehez nem eleg robosztus a technologia. (egy kinect mar jobb erre a feladatra, mivel a sztereo kepek es a hokep korrelacioja mar sokkal pontosabb eredmenyt hoz)

    Egyebkent meg a ruhaknal altalaban nem az a gond, hogy a vasarlo nem tudja a mereteit, hanem az, hogy a termekek a valosagban nem a feltuntetett meretuek. Igy lehet talalni olyan markas farmert egy markas boltban, amibol a ket szammal kisebb a valosagban nagyobb. Innentol meg hiaba ismeri az ember a mereteit, a kinai beszallitok miatt marad a meroszallag meg a probalgatas.

    ps: Labmeretre van olyan minta, amit 1:1-ben ki kell nyomtatni, raallni es leolvashato a meret. Utanna persze itt is kiderul, hogy a bolti meretek messze nincsennek koszonoviszonyban a hivatalos adatokkal. Nekem pl. 43 es 46 kozotti cipoim vannak es belso meretre mind azonos.
  • vision5 #7
    Hölgyek részéről lesz nagy sértődés a közösségi oldalakra szánt változatnál, mert a CD bizony nem hazudik, nem soványít :D
  • vision5 #6
    Jaja kicsit körülményes és lassú eljárás.
  • Tetsuo #5
    Egy meroszalag szerintem egyszerubb. ;)
  • endrev #4
    Mi a probléma kvp? Nem tetszik, hogy ő rájött? :)

    Ahhoz hogy a méreteim online alkalmazhatóak legyenek, bármikor felöltözöm így egy webkamerás fotó kedvéért. CD-t előkapok hozzá.
  • Szefmester #3
    Ezt vetítsék ki lábméretre is mert néha szenvedés megfelelő kinézetű és méretű cipőt találni. Vagy bakancsot, kinek mi. :P Amúgy az ötlet díjazandó. Sajnos volt már pár pólóm ami egyik méretben jó, a másik meg egyel nagyobban volt jó. :) Félcipőben meg.. 44-45 kell nekem, de az ünneplő csukám 41es és vastag zokni kell mert kicsit lötyögős. XD
  • kvp #2
    Azert a feher hatter, feher cd, vilagos bor, fekete/sotetkek ruha sokat elarul a rendszer mukodesi elverol es a hetkoznapi megbizhatosagarol. :-)
  • noland #1
    ja, hogy a cd a viszonyítási alap! Mi ebből a tanulság? mindenki tudja a saját méretét! A nőci nem rossz, bár a popsija kicsit fura formájú, de a cd korrigálja picit.
    Ja, és éljenek a Zamio-pálmák, a jó nagyok!